MEGOSZTÁS

A Microsoft szerint eljött az idő, amikor a táblagépről már nem csak mint kiegészítő szereppel bíró, szórakozásra használható eszközről beszélhetünk. A Surface sorozat azt a tételt szeretné bizonyítani, miszerint egy 12 colos, 8 mm-nél alig vastagabb, durva felbontású kijelzővel szerelt táblagépen semmilyen komolyabb feladat nem foghat ki.

surface pro 4

Úgy tűnik, hogy a Surface Pro 4 fejlettségében, felszereltségében, képességeiben eljutott a kívánt szintre, sőt, még túl is szárnyalta azt. A gép központi eleme a 12,3 colos, PixelSense technológiával ellátott, 2736 × 1824 képpont felbontású, IGZO panelt használó kijelzője. Ez a pixelszám lehetővé teszi a professzionális grafikus munkák elvégzését. A Samsung által gyártott IGZO pedig az akku fogyasztására van jótékony hatással. Az érintéssel is vezérelhető kijelző a legkényesebb ízlést is kielégíti: elsöprő fényerő, kiváló kontrasztok, széles betekintési szög jellemzi.

Asztali gépnek sem rossz

A tablet hátlapján található támasz tökéletes segítség, ha nem kézben tartva, hanem vízszintes felületen, laptop módjára használná az ember. A dőlési szöge fokozatmentesen állítható, így mindeni tökéletesen eltalálhatja a neki megfelelő pozíciót. A teljes munkaállomás élmény a külön kapható TypeCover billentyűzettel kombinált tok beszerzésével érhető el. A flexibilis, de mégis stabil gépelést biztosító (és mágnesesen csatlakozó) klaviatúra gombjai már kellő távolságban helyezkednek el. A háttérvilágítás pedig még pontosabb munkát tesz lehetővé.

A Pen 1024 fokozatban nyomásérzékeny

Mindezt kiválóan egészíti ki a Surface Pen, azaz a géphez tartozó digitális toll. A Pen 1024 fokozatban nyomásérzékeny, így a legnagyobb részletességet megkövetelő munkák is elvégezhetők vele. A toll felső gombjára akár három funkció is felprogramozható, ha pedig nincs rá szükség, akkor a Surface keretének mágneseses baloldalára egy mozdulattal felrögzíthető.

surfacepro4

A Surface Pro 4 egy jack portot, microSD nyílást, egy USB 3.0-s csatlakozót, és egy Mini DisplayPortot kínál, amelyek közül az utóbbi külső megjelenítő csatlakoztatására alkalmas. A gép kiszereléstől függően akár 16 GB RAM-mal, és 512 GB SSD-vel érhető el. A teljesítményt pedig az Intel 6. generációs processzor családjának m3, i5, i7 verziói biztosítják. A WiFi (a/b/g/n) és a Bluetooth 4.0 mellett a 8 megapixeles hátlapi, illetve az 5 megapixeles előlapi kamerák említhetők még meg.

A Surface és a Windows 10

Az egészet természetesen a Windows 10 pro hajtja, a Windows Hello rendszerrel együtt, ami az előlapi kamerát használja a gép gazdájának azonosítására. A Surface Pro 4 az összes windowsos szoftver futtatására képes, pontosan úgy, mint egy „normális” notebook, vagy laptop. De ebben ez is a lényeg: karcsú vonalak, nagy erő, órákig tartó akku, kompromisszummentes munka és szórakozás.