MEGOSZTÁS

Szívünk mindig repes, amikor e-ink alapú kijelzőkkel kapcsolatos ötletbe futunk bele. Ilyen volt annak idején az oroszok által megvalósított Yotaphone is, ami két kiadást és nem túl hangos sikert hozott össze. Valami hasonlót hozott tető alá az Oaxis is, akik egyetlen tok segítségével képesek plusz egy kijelzővel ellátni az iPhone-t.

Kijelző, hátra arc!

Az InkCase vezeték nélkül, Bluetooth segítségével kapcsolódik a mobilhoz, a 4,3 colos felületén pedig több hasznos információ is megjeleníthető. Az e-könyv persze az első, amit egy alkalmazáson keresztül lehet kiküldeni a telefon túloldalára. Ugyanezzel a módszerrel olyan további hasznos infók is megjelenhetnek itt, mint az időjárással összefüggő információk, bevásárló lista, fontos hírek, vagy egy kedvenc fotó.

inkcase_multi

A tok a fentieken kívül a szokásos védelmet is ellátja, hiszen a gyártó szerint hatékony a sérülések elkerülésében, illetve az ütközések tompításában. A kijelző jól állja a karcokat, és azt is felírhatjuk a képességek közé, hogy nem tükröződik, ezért nem lesz kínszenvedés elolvasni rajta pár száz oldalnyi történetet.

És ha már könyvek: az InkCase az ePub és TXT formátumokat támogatja, ami egyben azt is jelenti, hogy a Kindle saját, mobi szabványával nincs jóban. A tok USB-kábellel tölthető, bár ezt elég ritkán kell megtenni, hiszen egyetlen feltöltéssel 3400 oldal lapozható át, ami a legszerényebb becslések szerint is legalább 10 könyvet jelent.

A tok iPhone 6/6s modellekre tervezett kiadása már jó ideje piacon van, az aktuális iPhone-okra szánt verzió (InkCase i7) pedig decemberben kerül a piacra 100 dolláros áron.