MEGOSZTÁS

Az év vége közeledtével az örömteli várakozás kellemes érzésébe mindig vegyül egy kis stressz is. Ennek oka az, hogy a legtöbb ember több rokonnak, vagy barátnak szeretne karácsonyi ajándékot venni, mint amennyit igazán közelről ismer. Így nem feltélenül tudja, hogy ki minek örülne leginább. Ilyen csodára sajnos még egyetlen algolritmus sem képes, de van olyan, ami egy picit képes megkönnyíteni a dolgot.

Aki egy pár üveg kakadunak nem örülne, annak nincs is szíve..
Aki egy pár üveg kakadunak nem örülne, annak nincs is szíve..

 

Ez a digitális mágus nem más, mint a www.ajandekvarazslo.hu oldal működését biztosító szoftver, a varázspálca szerepét pedig az egérkattintás tölti be. A weboldalon Big Data elemzésekből származó preferencia-adatbázis alapján, hat kérdés megválaszolása után kapunk testre szabott ajándékötleteket.

Haszontalan karácsonyi ajándékok

A KutatóCentrum 2016 őszén végzett felméréséből kiderült, hogy a top 3 ajándékozási alkalom a születésnap (95 százalék), a karácsony (89 százalék) és a névnap (77 százalék). A nők nagyobb arányban kapnak ajándékot, mint a férfiak.

A wc-tartályból kikadikáló "izé" is jó választás lehet.
A wc-tartályból kikadikáló “izé” is jó választás lehet.

 

Az viszont eléggé lehangoló, hogy a válaszadók kétharmadával (68 százalék) fordult már elő, hogy olyan ajándékkal lepték meg, melynek nem tudta hasznát venni. A nők körében nagyobb arányban vannak olyanok, akik férfiaktól kapták haszontalan ajándékukat. Ez sincs véletlenül, hiszen a kutatás azt is feltárta, hogy tíz férfiből négy nem áldoz néhány óránál többet az ajándék kiválasztására, míg a nők harmada heteket gondolkodik a megfelelő meglepetésen.

Pár óra kimaxolva

Az ajándék kiválasztására szánt időt drasztikusan lerövidítheti a weboldal. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy 1-2 órán belül megvan az ideális karácsonyi ajándék. Az egyik kérdés a rendelkezésünkre álló összegről szól, így biztos, hogy pénztárcánkra szabott személyes ajándékra lelünk.

“A rendszer öntanuló”

Ez azt jelenti, hogy minél többen használják, annál jobb eredményeket generál a rendszer.

Ötlet a varázslótól

A weboldal egy helyen jeleníti meg az összes javaslatot, így elfelejthetjük a párhuzamos böngészőablakok közötti váltogatást a termékek összehasonlításakor. A lényeg, hogy itt nem kell tudnod, mit keresel, az ötleteket a varázsló adja. Így nem baj az sem, ha fogalmad sincs, mit vennél az adott ismerősödnek, annyi lehetőséget borít rád a rendszer, hogy biztosan lesz köztük valami olyan, ami megnyeri a tetszésed.