MEGOSZTÁS

A polgári űrrepülés ideája a VSS Enterprise 2014-es lezuhanásakor hatalmas fülest kapott, de szerencsére Richard Bransont nem abból a feladós anyagból gyúrták. Két évvel a tragédia után a Virgin Galactic új gépe, a VSS Unity, ismertebb nevén az új SpaceShipTwo már végre is hajtott egy sikeres repülést az amerikai Mojave sivatag felett.

Sok teszt kell még

A (sikló)repülés összesen 10 percig tartott 50.000 láb (15,24 km) magasságban és óránként 460 mérföldes (740 km/h)  sebességgel. Ez mindösszesen az ötödik útja volt a VV Unity-nek, bár az előző négyet a hordozógépeire erősítve tette meg. Így ez lett az igazi első útja, ami új löketet adhat a kereskedelmi célú űrrepülésnek. Bár ez még csak egy siklórepülés volt és a rakétameghajtású repülés előtt még rengeteg tesztet kell elvégezni, Branson arcán érthető elégedettség ült, miközben figyelemmel kísérte a kísérletet.

Sir Richard Branson és George Whitesides gratulál Dave Mackay és Mark Stucky tesztpilótáknak
Sir Richard Branson és George Whitesides gratulál Dave Mackay és Mark Stucky tesztpilótáknak

Ezt meg is értjük, mert a személyes kötődés mellett, ami a projekthez láncolja, rengeteg pénzt is elköltött már tekintélyes vagyonából az űrturizmus fellendítésére. Mit fellendítésére, megalkotására.

Ez pedig ezzel a sikeres repüléssel újra egy picit közelebb került hozzánk.