MEGOSZTÁS

Mindegy, mióta létezik a Microsoft irodai programcsomagja, hagyjuk, hogy az első kiadások eredetileg az Apple gépein jelentek meg. Örüljünk inkább a ténynek, hogy megértük a napot, amikor végre akkor is magyar nyelven kommunikál velünk az Office, ha történetesen épp egy Mac kijelzőjén találkozunk vele.

Eddig sem volt rossz, de most már jó

A Microsoft irodai programcsomagját eddig is használhattuk OSX alatt – sőt, egy ideje iOS verziója is van -, sőt némi mókolással még magyar nyelvű helyesírás ellenőrzőt is kicsikarhattunk belőle. Voltak azonban olyan kényelmetlen nyelvi tulajdonságai a rendszernek, amelyek csak most tűntek el a magyarítás megérkeztével.

Ilyen volt például az, hogy bármilyen szöveget másoltunk be a Wordbe, azt alapértelmezetten angolnak ismerte fel a rendszer. Ilyenkor ki kellett jelölnünk az egészet és magyarra állítanunk, hogy a helyesírásellenőrző ne húzza alá pirossal az összes (magyar) szót. Hát ennek vége, mert mostantól a teljes nyelvet át tudjuk állítani alapértelmezetten, mint ahogy arra a felbukkanó párbeszédablak is figyelmeztet minket azonnal a telepítés utáni első induláskor.

A telepítés menete

Ez nem is lehetne egyszerűbb. A Help menüben rá kell keresni a frissítésekre és már fel is ajánlja a rendszer a 15.29-es verziót minden telepített programból. Na az kell nekünk. Elindítjuk, letölti, települ. És már magyar nyelven jelentkezik be az Office – természetesen, ha magyarra van állítva az alapértelmezett nyelv a gépünkön.