MEGOSZTÁS

A Budapest Airport közleménye szerint az ünnepek előtti csúcsidőszakban már idén is előfordult, hogy rövid idő alatt tucatnyi feladott poggyász akadt fenn a biztonsági szűrőn egy látszólag ártalmatlan karácsonyi kellék miatt. Ő az:

Igen, a csillagszórók a bűnösök. Ha így belegondoltok, már elég logikus nem?

Még a karácsonyi időszakban is tilos!

A tűzveszélyes anyagok szállítása ugyanis szigorúan tilos, a repülőtéri biztonsági szolgálat ezért kénytelen a poggyászokat átvilágítani, szükség esetén felnyitni és eltávolítani a veszélyes eszközöket. Ez időveszteséggel és kényelmetlenséggel jár, már több járat is csak késve tudott elindulni a poggyászrendszerben feltorlódott csomagok miatt.

Szabó István, a Budapest Airport biztonsági igazgatója a közlés szerint azt mondta, a legtöbben ugyan már nem pakolnak pirotechnikai eszközt a kézipoggyászba, helyette viszont megpróbálják a feladott bőröndben szállítani, de ez szintén tilos.

A csillagszórót tehát hagyjátok otthon, ha karácsonyi vakációra utaztok! Ha pedig haza jöttök éppen, akkor, nos, akkor ne hozzatok ilyesmit. Lehet kapni itthon is!

Egyébként ha a gép sokat késik – ami a karácsonyi csúcsnak köszönhetően ilyenkor szintén nem ritka -, akkor akár komoly pénzhez is juthattok, tudtátok ezt?