MEGOSZTÁS

Még két napot kell várni a jobb napokat is látott Mérges Madarak újabb eljövetelére.

Az Angry Birds széria a mobiljáték-piac orvosi lova. Indult az egész egy zseniálisan eltalált ötlettel, amit hatalmas siker, felhasználók milliói, csilingelő kassza, dicsőség, csillogás, Hawaii, stb. követett.

A sorozat további részekkel (Rio), mutációkkal (Bad Piggies), brandelt verziókkal (Star Wars), az összes létező platform becserkészésével (okos TV, mozifilm) folytatódott, aminek a vége az érdeklődés visszaesése, és a Rovio gyengülése lett. A fejlesztő stúdió ekkor jól meghúzta a derékszíjat, elbocsátott egy rakás dolgozót, de a franchise-t azért nem hanyagolja el.

Miért is tenné? Én például tuti le fogom tölteni és ki is fogom próbálni az Angry Birds Blast című verziót, aminek már legfeljebb csak a karakterekben és a nevében van bármi köze az eredeti játékhoz.

via GIPHY

És hogy miért? Azért mert a Candy Crush, vagy éppen Bejeweled jellegű játékok a nagy kedvenceim közé tartoznak, amivel persze semmiféle egyedi vonást nem tudok felmutatni, hiszen milliók vannak még így ezzel a világon. A puzzle típusú, az egyforma figurák (karakterek, cukorkák, virágok, stb.) kirakására épülő játékmenet kellően egyszerű, sok agymunka nem kell hozzá, de mégis kikapcsolja és szórakoztatja az embert.

Ezt várhatjuk az AB Blasttől is, ami december 22-én érkezik, várhatóan a szokásos iOS-Android rendszerű mobilokra. Érdemes előregisztrálni is, mert aki ezt megteszi, az induláskor kap egy 10 dollár értékű arany pakkot.