MEGOSZTÁS

A tegnap esti Berlini terrortámadás miatt a Telenor, a Vodafone és a Telekom is arról tájékoztatott minket, hogy a Németországban tartózkodó ügyfeleik számlájából maximum bruttó 10 000 Forint roamingdíjat jóváírnak.

Remélem, aki nem tudja, soha nem kell megtudnia, milyen az, amikor egy szerette, ismerőse olyan helyen van, ahol valami baj történik. Ilyenkor senki nem törődik a költségekkel, csak tudni akarja, hogy ismerősei, rokonai biztonságban vannak-e. Ettől függetlenül vannak, akiknek egy párezer forinttal megnövelt telefonszámla is gondot okoz – főleg így karácsony előtt. Nekik is szeretne segíteni egy kicsit a két hazai szolgáltató ezzel a 10-10-ezer forintos jóváírással.

Mindhárom mobilszolgáltató beszállt

A Telekom a közleményében azt jelezte, hogy a 19-én Németországban tartózkodó ügyfeleit érinti ez a jóváírás, akiket hamarosan SMS üzenetben fognak tájékoztatni.

A Vodafone pedig a 2016. december 19-én 20 órától december 20-án 10 óráig terjedő időszakban bonyolított SMS és hívásforgalomból von le maximum 10 000 forintot. A jóváírás a Németországból Magyarországra és Németországon belülre indított hívásokra, valamint a Németországban fogadott hívásokra vonatkozik.

Telenor szintén minden ügyfele számára ingyenessé teszi a 2016. december 19-én 20:00 óra és 2016. december 20-án 20:00 óra között Németországból Magyarországra indított, valamint Németországban fogadott, Magyarországról indított roaming hívások díját bruttó 10 ezer forint értékhatárig, amelyet a szolgáltató utólagos számlajóváírás keretében fog elszámolni.