MEGOSZTÁS

A Tesla Model S szoftvereire frissítés érkezik. Ennek köszönhetően az erre alkalmas modellek autopilótái már biztosan nem fognak gyorshajtás miatt büntetéseket begyűjteni a tulajdonosaik számára.

A frissített szoftvereket használó autók abban az esetben, ha bekapcsolt vezetéssegítő rendszerrel közlekednek, ezentúl az utak szélein látható jelzőtáblákat figyelve az információt feldolgozzák majd. Ennek köszönhetően az autopilóta biztosan nem fogja átlépni a megengedett legmagasabb sebességet a közlekedés során.
A Teslák egyébként eddig is jelezték a megengedett legnagyobb sebességet az úton, ahol közlekedtek, sőt, még tartották is a rendszer ezt, de egy picit néha túlléphették (5 mph-vel maximum). Ez a „rugalmasság” azonban az autópályákon ezentúl nem lesz érvényes.

A frissítéssel butább is lesz a Tesla

A december során letölthető frissítés után az autó robotpilótája nem fog hozzáférni néhány olyan funkcióhoz, mint például a parkolássegítő, az automatikus sávváltás, vagy a vészfékezés.
Elon Musk egy tweetje szerint ezeken a funkciókon még egy kicsit finomítani kell a tesztelőknek, mielőtt kiengedik őket a nyilvános utakra, de napokon belül ez is meglesz.