MEGOSZTÁS

Ahogy eddig, a Samsung idén is három szereplőt vonultat fel ebben a kategóriában, ami mindig is a kifejezetten jó minőségről és a megfizethető árról szólt.

Az A széria 2017-ben egyre jobban hasonul a nagyokhoz, de úgy, hogy (várhatóan) mégis pénztárcabarát marad.

Sok jót örököltek a nagyoktól

Az A3, A5, A7 modellek első szembetűnő jellegzetessége, hogy külalakra, dizájnra a Galaxy S készülékekre hajaznak. Az Edge-féle hajlítgatás azért ide még nem szivárgott be, de az úgynevezett 3D panel (azaz a széleknél való görbítés), valamint a fémkeret használata igen.

Balra a Samsung Galaxy A7, jobbra az A5

A második meglepő és egyben örömteli körülmény, hogy mindhárom telefon vízálló lett, ami azért eddig inkább a felső, vagy felső középkategóriára volt jellemző. A telefonok megkapták az IP68-cas minősítést, azaz a por és vízállóak. Szintén közös tulajdonság a Type-C USB használata, valamint az, hogy az alsó, középső hardveres gomb egyben ujjlenyomat-olvasóként is használható.

Van szinte minden

A három telefon megismerése legegyszerűbben az A5-ön keresztül oldható meg, ami után a többieknél elég az eltérésekre kitérni. Az A5 egy 5,2 colos, full HD felbontású, Super AMOLED kijelzőt kapott, elöl és hátul egy-egy 16 megapixeles (f/1.9) kamera található.

A vasat egy 1,9 GHz-es, nyolcmagos processzor hajtja, amihez 3 GB RAM, illetve egy microSD-vel bővíthető, 32 gigás tárhely társul. Ezen kívül talán még az NFC, a 3000 mAh-s akku, illetve a 6.0.16-os Android lehet érdekes (Nougat majd később jön).

Samsung Galaxy A3

Az A7 ehhez képest annyival több, hogy a kijelző 5,7 colos, az akkumulátor pedig valamivel izmosabb (3600 mAh). A legkisebb versenyző, az A3 kijelzője „csak” 4,7 colos, a felbontás sima HD, a CPU 1,6 GHz-es, bár nyolcmagos, a hátlapi kamera 13, az előlapi 8 megapixeles. Ennél a modellnél az akku 2350 mAh-s, RAM-ból 2 GB, tárhelyből pedig 16 gigabájt jutott bele.

A Samsung közleménye szerint Európában az A3 és A5 modellek kerülnek forgalomba február elején, az A7 sorsáról és az árakról egyelőre nem kaptunk információt.