MEGOSZTÁS

Az Asus ZenFone AR úgy mutatkozott be, hogy közben nem is mutatkozott be hivatalosan, de nem hivatalosan mégis sikerült neki valahogy bemutatkozni. A lényeg: a Google speciális kamerával szerelt technológiáját a tajvani gyártó hozhatja forgalomba másodikként, de ez egyelőre nem annyira hivatalos információ.

Én ezt a kiszivárogtatásdit úgy képzelem el, hogy minden nagyobb tech cégnek van egy ügynöksége, azon belül pedig üzemel egy „leak” csapat, amelynek csak az a feladata, hogy tök „véletlenül” jelentessen meg fontos információkat fontos termékekről fontos rendezvények előtt.

Értitek: véletlenül!

Pontosan úgy, ahogy a Qualcomm tette a ZenFone AR készülékkel. A chipgyártó sajtóoldalán ugyanis rövid időre megjelent egy közlemény, ami arról adott hírt, hogy érkezőben van a világ második, kereskedelmi forgalomban is kapható Google Tango kompatibilis okostelefonja. Az első ugye a Lenovo Phab 2 Pro volt, amiről azt beszélték itthon, hogy majd jön a magyar piacra, de végül nem érkezett meg.

Lenovo Phab 2 Pro

Lehet, hogy az Asus modellje gyorsabb lesz (mármint érkezésileg), amiről annak ellenére tudunk pár dolgot, hogy a közleményt elég nagy tempóban lekapták a weboldalról. Az interneten semmit sem lehet nyomtalanul eltüntetni, így megtudtuk, hogy ez lesz a világ első olyan Tango képes mobilja, ami Snapdragon 821-et használ, plusz együtt tud majd működni a Google VR platformjával is, ami a Daydream névre hallgat.

Térben, valós időben nyűgöz le

A Tango poénja egyébként annyi, hogy a kamerarendszernek, illetve a masszív algoritmusoknak, és számítási kapacitásnak köszönhetően, a mobil valós időben képes feltérképezni, és 3D-ben lemodellezni a környezetét, ami így lehetővé teszi, hogy lakberendezők legyünk, játsszunk bárhol, és egyéb szuper élményben részesüljünk. Így:

A Tango projekt még nagyon az életciklusa elején jár, az is lehet, hogy csak professzionális célokra fogják majd használni, de az Asus hivatalos CES bemutatóján valószínűleg minden kiderül majd. És így a végén jöjjön a kiszivárogtatási mechanizmus másik, elmaradhatatlan eleme, Evan Blass tweetje, ami egészen véletlenül két szép fotót is tartalmaz a ZenFone AR-ről.