MEGOSZTÁS

A globális VR-hisztire reagálva a Lenovo is bemutatta a saját VR headsetjét, amely a Microsoft Windows Holografikus platformját használja.

Kisebb, könnyebb, mint a konkurensek

A már forgalomban lévő hasonló eszközökhöz képest, mint például az Oculus Rift, vagy a HTC Vive, a Lenovo sisakja könnyebb és kisebb is. A Lenovo bejelentésében 350 grammos súly szerepel, ami például a HTC Vive 555 grammjával szemben elég jelentős csökkenés lehet.
Ezzel a súllyal egy kicsit kényelmesebb használatot garantálhat a cég a gamereknek, már csak azért is, mert a tervezés során sokat merített a Playstation rendszerének remek kialakításából, ami a lencsék elhelyezését és felfüggesztését illeti.

A CES nulladik napján bemutatott headset két 1440×1440-es OLED paneljével nagyobb felbontást tud majd, mint az Oculus és a Vive. Azért csak majd, mert egyelőre egy prototípust mutatott csak be a Lenovo, így valós időben nem merem kijelenteni, hogy bármit is lealáz. Hiszen a VR élmény nem felétlenül, vagy nem kizárólag – a felbontás függvénye.

A headset elején két kamera is található – a felbontásuk egyelőre nem ismert -, ami azt jelent, hogy itt nem csupán VR eszközről van szó, de beágyazott valóság alapú tartalmak előállítása is lehetséges lesz ezzel a rendszerrel.

A headsetnek sajnos neve még nincs és pontos megjelenési dátumot sem tudunk még azon kívül, hogy valamikor idén lesz megvásárolható. Az ára hasonlóan misztikus, mert a gyártó a nagyon pontos „300 dollár közelében lesz” információt adta, amivel messzire nem megyünk. De azért nagyon várjuk a pontosabb infókat.