MEGOSZTÁS

A BlackBerry egy ideje áttért Androidra, ami óta három, droidos rendszerrel ellátott készüléket dobott piacra. Az egész balhé a kicsúsztatható billentyűzetes Privvel indult, majd visszavettek az árból és a prémiumságból, aminek a DTEK50-60-as verziók lettek az eredményei.

Eddig volt tehát egy fizikai QWERTY-vel ellátott és két klasszikus, érintőképernyős modell, így akár ki is lehet találni, hogy a sorminta ismét egy gombokkal alaposan ellátott darabbal bővül.

Újra itt vannak a billentyűk!

A Mercury, illetve DTEK70 néven emlegetett telefonról pár napja kijött egy egészen rövid teaser videó, de hogy kellően nagy legyen a felhajtás, a cég kivitte a CES-re is, hogy a szakik jól megnézegethessék.

Mielőtt szó esne arról, hogy ki, mit nem akar feladni, azt kell tisztába tenni, hogy miközben a BlackBerry mobilokról beszélünk, valójában a TCL nevű kínai bérgyártóról van szó. Ez az a cég, akinek az újkori Alcatel okostelefonokat köszönhetjük, és akik egy ideje, az érintős BB modellek óta átvették a cég készülékeinek gyártását.

Ennek a folyamatnak a következő állomásához érkeztünk a Mercury (jobb híján nevezzük így) képében, amiről a külalakon kívül nem sokat lehet tudni. A négy soros billentyűzet alap, a beszámolók szerint az 5,5 colos kijelző mellett a fém ház emelhető még ki, plusz kellemes adalék a szóköz gombba rejtett ujjlenyomat-olvasó.

Izgalmas androidos próbálkozás

Ami még érdekes lehet, az a Type-C USB, a sztereó hangszórók, illetve a tökéletesen tipikusan blackberrys hátlap a megszokott logóval. Ja, és persze az Android, aminek a részleteiről, verziószámáról semmit sem lehet egyelőre tudni.

Mondjuk én menthetetlen mobil függő vagyok, így nem csoda, hogy elsőre elég érdekesnek tűnik ez a darab. Nem lesz olyan batár és drága, mint a Priv, kellemesek ezek a formák (bár még ez állítólag messze nem a végleges dizájn), és egy olyan űrt töltene be, ami a klasszikus, billentyűzetes HTC-k kihalása óta fájdalmasan tátong az androidos mobilok univerzumának szövetén. Igen, ezt le tudtam írni, elnézést!

A további részletek a barcelonai MWC-n várhatók, addig meg nézegessetek videókat a cuccról!