MEGOSZTÁS

Amikor konzolra váltottam, sokat variáltam, hogy melyik platform legyen a nyerő, és végül az Xbox One maradt. Azóta csak ritkán érzem azt, hogy jobb lett volna egy PS4, de a Gravity Rush 2-t elnézve ez érzés hirtelen megsokszorozódott.

Egy PS4 exkluzív címről van szó, ami újdonsült cica gazdiként, ha lehet, még vonzóbb. Először a frissen kiadott trailerbe futottam bele, ami kapcsán megint bebizonyosodott, hogy a japánoknál tényleg van valami a vízben, vagy a levegőben – vagy mindkettőben.

Mit is láttam az imént?

A GR2 előzetesében egy gyönyörű kiscica játssza a főszerepet, a pár perces videó végén pedig az ember úgy érzi, hogy fogalma sincs, mit látott. A falon, plafonon sétáló macska, a gravitációs tér teljes megváltozása, és cérnahangon csevegő japán lányok külön-külön mis furák, de így együtt még inkább.

https://youtu.be/0lQMXyNUmDs

A játék még megjelenés előtt áll, de a YouTube-on már található pár kedvcsináló videó, amelyek közül lentebb találhattok is egyet. Ezekből már jobban kihámozható, hogy miről is van szó.

Színes, szagos, gravitációs

A Gravity Rush 2 egy rajzfilm stílusú (persze, Japán révén mégis milyen lenne?), külső nézetes cucc, aminek a középpontjában a gravitáció manipulálása áll. A főszereplő (Kat) egy cica társaságában kalandozik, ami közben különböző gravitációs stílusok közül lehet választani, és ezek segítségével legyűrni mindenkit, aki az ember (és cica) útjába akad.

A videókat elnézve elképesztően szórakoztató és különleges lehet a játék, ami az első részhez képest egy sokkal nagyobb világban játszódik. A városok színesebbek, rengeteg karakterrel lehet szóba elegyedni, akik különböző megbízásokkal látják el a főszereplőt. A környezet rombolható, amire a feladatok megoldásához több helyen szükség is van.

Akinek PS4-e van, az készüljön (megjelenés: január 18.) és szóljon, ha meg lehet nála nézni a játékot!