MEGOSZTÁS

Már az első plazma tévék megjelenésekor elindult egy őrült versengés a gyártók közt, ami a lehető legvékonyabb kijelző létrehozására irányult. Eleinte ez a dolog arról szólt, hogy készüljön el a 10 centinél vékonyabb, 42 hüvelykes készülék. Jelenleg nem egész 3 milliméteres OLED kijelzőknél tartunk…

Az LG ugyanis bemutatta Las Vegasban, az idei CES-en az ultra vékony, OLED tévéjét, ami 2,57 milliméteres panelvastagságával a nevetségesség határát súrolja.
A Signature 4K OLED W sorozat készülékeit lassan tapétaragasztóval lehet a falra rögzíteni, és nem is foglalnak több helyet ott, mint egy laposabb festmény. Igazából egy átlagos képkeretnél jelentősen vékonyabb ez a tévé.
Ilyen méreteket képzeljünk el:

Ennek a technológiának természetesen ára van. Egyrészt anyagi oldalon, hiszen a készülékek induló ára 8000 dollár (a 65”-os modell ára ez) és 20 000 dollárig meg sem áll a menet. Ezért egy 77 hüvelykes kijelzőt nyalhatunk fel a falunkra.

Rontja az összképet a médiabox

Emellett újra megjelent a készülék mellett (alatt, felett) a jó öreg médiabox, amely a csatlakozókat, tunert és a vezérlőegységet tartalmazza, hiszen az ultravékony kijelző igazából csak egy panel. Ez pedig érdekes kérdéseket vet fel.

Például, hogy van-e értelme ennek a készüléknek, ha a falra fúrt kijelző alatt szükség van egy kis extra helyre a médiaboxnak? Akkor már nem lenne-e jobb, ha elállna egy kicsit a faltól a tévé? Cserébe pedig tényleg csak annyi helyet foglalna a szobából. Mert a médiabox és az asztal, amin tároljuk, körülbelül tízszer annyi helyet igényel, mint egy „hagyományos” LED tévé a falon.

Még akkor is, ha a boxot egyszerűen felfúrjuk a tévé alá. Így: