MEGOSZTÁS

Az iPhone mánia egyik legegyszerűbben észrevehető jele az, hogy az emberek nem tudják nyugodtan élvezni az aktuális modellt – amiért csak egy fél éve adtak ki negyedmillió forintot – hanem ábrándozni kezdenek azon, hogy milyen lesz vajon a következő.

Most a szokásosnál is nagyobb a várakozás

Szinte az iPhone 7-es premierjén megindultak ugyanis a találgatások, az iPhone 8-asról. Mivel pedig ennek megjelenésekor lesz maga az iPhone 10 éves, még a szokásosnál is nagyobb most az őrület.

Az emberek olyan funkciókat álmodnak bele az új Apple okostelefonba, hogy azt az cég mérnökei biztosan a nevetéstől sírva olvassák. Egyes viccesebb források vizionáltak már átlátszó, összetekerhető és projektoros iPhone-t is, most azonban egy komolyabb álmodozóról adunk hírt. Egy Thadeu Brandão nevű grafikus nem volt rest egy jó pár grafikát és egy szuper videót is legyártani arról, hogy milyennek kellene lennie a cupertinói cég legújabb okostelefonjának.
Hát például ilyennek:

Vagy ilyennek:

A videó legérdekesebb része azonban mindenképpen a home gomb funkciója lett. Ebben a koncepcióban ugyanis a telefon kijelzője alatt elhelyezkedő sáv egy érintőfelület lenne. Ezt a tervező leginkább az új MacBook Pro keyboardja feletti minikijelzőhöz hasonlította, pedig lenne itt egy jóval közelebbi példa.
Mondjuk ez:

 

Ok, persze, az animálódó gombsor tényleg menőbb egy kicsit, de értelme nem sokkal több van szegények. Csakúgy, mint a kétoldalas kijelzőnek, amit valójában még a tervező sem gondolt komolyan, pusztán a kijelző különböző funkcióit akarta érzékeltetni az effekttel. És akkor mégegyszer a videó:

Nemrégiben egyébként írtunk egy hátsó, E-Ink kijelzős tokról, szerintem ez a max, ami egy okostelefon hátuljára felfér. Mondjuk ez viszont nagyon is jó lenne.
Egyébként nekem is van egy álmom. Az álmom az, hogy az Apple VÉGRE BEKAPCSOLJA AZ NFC-T A TELEFOJNAIBAN.
Én ezt szeretném, nem beépített fénykardot.