MEGOSZTÁS

A Yoga Book a tavalyi év egyik különleges színfoltja volt a tech piacnak, így annyira nem lehet csodálkozni rajta, hogy a Lenovo minél többet ki szeretne hozni belőle. A Yoga A12 az eredeti modell olcsóbb, és nem annyira extravagáns verziója, ez azonban lehetővé teszi, hogy azok is belekóstolhassanak az élménybe, akik nem égetnének el egy ilyen cuccra közel 200 ezer Ft-ot.

A speciális billentyűzet maradt

A kizárólag Androiddal érkező (a Yoga Book van droidos, és Windows verzióban is) táblagép legfeljebb azért nevezhető tabletnek, mert az alsó részt visszahajtva egy 12 colos, HD felbontású kijelző adja a munkafelületet. A Lenovo ezt a modellt is azoknak szánja, akik szívesen használnák gépírásra, munkára is az eszközt, így az érintőfelületes, háttérvilágításos Halo keyboard ezen is megtalálható.

A Yoga Bookhoz képest a zsanérmegoldás nem annyira csillogó-villogó: az óraszíjhoz hasonló mechanika helyett egy közönséges zsanér gondoskodik a részek mozgatásáról. A Yoga A12 1 kg-ot nyom, amivel jelentősen nehezebb az előd 690 grammjánál, de persze így sem fogja húzni az ember táskáját különösebben.

Fékezett habzás, nagy akkumulátor

A gépben egy Intel Atom X5 processzor dolgozik 2 GB RAM, valamint 32 gigabájt tárhely kíséretében. Az akku egy 10500 mAh-s darab, ami a gyártó szerint akár 13 órás üzemidőt is lehetővé tesz, de persze ez erősen függ a felhasználói szokásoktól. Ez egyébként több a Yoga Book 8500-es energiaforrásánál, de ez adódik a nagyobb méretekből is.

Az androidos Yoga A12 tehát több területen is hozza a Book életérzést, de a toll, illetve az ahhoz kapcsolódó digitalizáló, rajzoló képesség már nem fért bele a csomagba. A jó hír azonban az, hogy a Lenovo mindezért 300 dollárt, azaz kb. 86 ezer Ft körüli összeget kér majd el, ami így egy sokkal elérhetőbb kategóriába sorolja a hibrid gépet.