MEGOSZTÁS

Azt hiszem ez tipikusan az a termék, amire senkinek sincs szüksége. Valójában webkamerára is keveseknek, hiszen ma már szinte minden laptopban és az All-in-One gépekben, de még néhány monitorban is találunk beépített kamerát. Ennek ellenére itt van és nemsokára megvehető a 4K-s webkamera a Logitech-től.

Videokonferenciák bajnokai, vagy Youtube csatornák tulajdonosai biztosan felkapják a fejüket egy pillanatra erre a hírre. A Logitech Brio azonban nem csak 4K felbontásban tud dolgozni. 1080p-ben például egy egész kellemes, másodpercenkénti 60 képkockás videót tud rögzíteni. A konkurensek ezt a sebességet egyébként többnyire 720p-s felbontásnál tudják csak garantálni.

A Windows Hellohoz is jó a Brio

A Brio rendelkezik még a (teljesen szükségtelen) ötszörös digitális zoom képességével is és képes a kép kivágásán is változtatni, így válogathatunk, hogy 65-, 78,-, vagy 90 fokos látómezőt szeretnénk használni.
Emellett a Windows 10-et használó olvasóink számára jó hír, hogy a Brio képes az arcfelismerésre így a felhasználók bejelentkezhetnek vele a fiókjukba is jelszó használata nélkül.

https://www.youtube.com/watch?v=1NCZ9hgjIzI

Ilyen egyébként egy 4K videó a Youtube-on

Csak lábjegyzetként írom, hogy a 4K videókonferenciát mindeddig csak a Vidyo támogatja. A legtöbb szolgáltató „csupán” 1080p felbontást engedélyez, de ugye a fejlődés sosem jelentkezett egyszerre minden fronton. 4K-s webkamera már van, most a szolgáltatóknak kell alátolni a szolgáltatásokat. Aztán meglátjuk, ez milyen hamar következik be. Vagy hogy lesz-e értelme. A kamera ára egyébként 200 dollár körül alakul majd.