MEGOSZTÁS

A nálunk csak rövid ideg elérhető és az országból kivonult Uber változatos sztorik forrása, de ez a mostani az egyik legmeredekebb. Egy francia férfi 45 millió euróra perli a vállalatot, mert szerinte a cég nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tönkremenjen a házassága.

A balhé az Uber alkalmazása miatt pattant ki, és abból, hogy a férj valamilyen oknál fogva a feleség mobilján regisztrált a szolgáltatásra. Ahogy ez megtörtént, ki is jelentkezett a szóban forgó iPhone-ból, majd innentől a saját mobilján intézte a fuvarok rendelését.

Homokszem a gépezetben

A probléma abból adódott, hogy az alkalmazás hibája miatt a feleség telefonjából való kijelentkezés ellenére az utazásokkal kapcsolatos értesítések továbbra is bepotyogtak a készülékre. A sztorit tálaló Le Figaro riportjából nem derült ki, hogy a férj mennyire járt tilosban, de valószínűleg nem lehetett teljesen ártatlan, ha a feleség a válás mellett döntött.

Bárhogy is legyen, a férfi – ha már a nejét elvesztette – úgy gondolta, ez az egész nagyjából 45 millió euró (ez barátok közt is 13 milliárd Ft) veszteséget jelentett neki, amit természetesen az Ubertől szeretne megkapni. Mondjuk az egy elég jó kérdés, hogy egy házasságot, hogyan, milyen számítások szerint lehet pénzre váltani, de a bíróság biztosan megkapja a kalkulációt az iratokkal együtt.

Az ügy részleteiről egyelőre nem lehet többet tudni, csak annyit, hogy a bíróság hamarosan meghallgatja a feleket. Az Uber szóvivője egyértelművé tette, hogy ilyen egyedi ügyekben, főleg olyanban, ami egy válással függ össze, nem kíván a cég nyilatkozni.

A francia sajtóban keringő infók szerint a hiba kizárólag iOS alatt fordul elő, és ott is csak abban az esetben, ha az alkalmazást december 16. után frissítették. Elég kemény a sztori, kíváncsian várjuk, hogy mennyit fog érni az Ubernek egy applikációval szétzilált házasság.