MEGOSZTÁS

A Sony bemutatott egy 2,8-as portéobjektívet, egy full-frame 85mm gyújtótávolságú, F1.8 közép-teleobjektívet és egy kompakt rádióvezérelt vakut is

A Sony két új objektívet mutatott be a múlt héten. Köztük a G Master sorozat új zászlóshajóját az egyedi STF (Smooth Trans Focus) kialakítással rendelkező FE 100mm F2.8 STF GM OSS teleobjektívet és a kompakt FE 85mm F1.8 fix lencsés portréobjektívet.
A Sony továbbá bemutatta az új nagy teljesítményű, kompakt méretű rádióvezérelt vakuját amelyet a Sony α7 full-frame fényképezőgépeihez csatlakoztathatunk.

FE 100mm F2.8 STF GM OSS teleobjektív

Az új 100mm STF full-frame teleobjektív ideális portré-, divat-, természet- vagy esküvői felvételekhez.
Az impozáns képlágyítási effekteket a lencse fejlett optikai felépítése teszi lehetővé, amelyben egy új fejlesztésű, apodizációs szűrővel ellátott 11 lamellás blende foglal helyet. Az apodizációs szűrő a felvételen belül átmenetet képez a fókuszált és az életlen területek között, ezáltal a kép lágy bokeh effektet kap. Ennek hatására a fotóalany, legyen az az előtérben vagy a háttérben, szinte előugrik az életlen térből.

Mindemellett az új 100mm objektív támogatja a kontrasztérzékelős autofókuszt és a focal-plane fázisérzékelős fókuszszenzort is, valamint egy rendkívül pontos, gyors és halk működésű, közvetlen meghajtású motort (SSM) rejt magában. Az objektívvel, akár 0.25x makrófelvételeket készíthetünk, amelyhez segítségünkre lesz a beépített fordítógyűrű, a beépített Optical SteadyShot képstabilizáló rendszer, a testreszabható exponáló gomb, az AF/MF kapcsoló és a közgyűrű. Az eszköz ezenkívül por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik.

FE 85mm F1.8 fix lencsés teleobjektív

Az új fix objektív 9 lamellás, körkörös blende nyílásával még természetesebb bokeh hatást érhet el, a gyors, precíz és halk fókuszálásról pedig a dupla lineáris motor rendszer gondoskodik. Az exponáló gomb testreszabható, akár a fényképezőgép több más funkciója is hozzárendelhető, mint például a népszerű Szem AF beállítás.

Az objektív mindemellett tartalmaz egy gyors működésű fókuszgyűrűt és AF/MF kapcsolót is. Az eszköz por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik

Új, kompakt méretű rádióvezérelt vaku

Kiváló energia jellemzi az új Sony HVL-F45RM vakut, amellyel akár 210 sorozatot is készíthetünk egy feltöltéssel. Az eszköz kezelése rugalmas és sokoldalú, vertikálisan akár 150o fokig, horizontálisan pedig teljes 360o fokban forgatható és lefelé akár 8o fokban dönthető. A mindennapi használatot segíti az új, nagy méretű és jól látható LCD kijelző, a LED fényforrás, valamint az átalakított menürendszer, amely a Sony legújabb fényképezőgépeiben is megtalálható. Az eszköz por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik.

Az új objektívek és a vaku 2017. márciusától érhetőek el.