MEGOSZTÁS

A Braun új (figyelem!) szőrzeteltávolító gépei nemrég mutatkoztak be, és mivel a szerkesztőség mindkét tagja aktívan hódol a szakállas létnek, nem volt kérdés, hogy legalább egyikünk ott lesz a bemutatón. Ami egy barber shopban volt, hol máshol.

Mielőtt szó esne a gépekről, jöjjön egy kis háttérinfó. Amikor úgy döntöttem, hogy szakállas leszek (mert miért ne?), fogalmam sem volt, hogy mire vállalkozok. Mert a szakállal törődni kell, nyírni, nyesni, gondozni, és lehetőleg rendszeresen, ha nem akarja az ember, hogy kitagadja a családja, vagy ne ismerjék meg a barátai. Tévhit, hogy a szakállal könnyű, mert „úgysem kell borotválkozni”.

De, igenis kell borotválkozni!

Eleinte én ezt barber shopba járással igyekeztem megoldani, de ez legfeljebb akkor megy, ha az ember időmilliomos, vagy csak egyszerűen milliomos. Időpontot találni, foglalni, odamenni, sőt, még vissza is jönni. A szakállas ember éppen ezért egyszer csak úgy dönt, hogy vesz egy eszközt, amivel maga megoldja a szőrzeteltávolítást, ezért is voltam kíváncsi a Braun új cuccaira.

A Braun 9 az 1-ben modellje, ami egyébként MGK3080 néven is fut

Amiből van bőven, hiszen a Styling termékcsalád így egy hirtelen számolás után is hat modellből áll, amiből négy úgynevezett „több az egyben” típusú arcszőrzet és hajvágó készlet, kettő pedig kifejezetten a szakáll kordában tartására szolgál. Az a durva, hogy a lista eleve a 6 az 1-ben szintről indít, ezért meg kellett néznem, hogy mi az a sok funkció (van egyébként 9 is).

Ez pedig a kifejezetten szakállhoz tervezett gép

Nos, a cég honlapja szerint a 9 az 1-ben modellnél a különböző fejek cserélésével van borostás fazon, rövid szakáll, (wait for it!) hosszú szakáll, precíziós nyírás, kontúrozás, orr- és fülszőrnyírás (kedves férfitársak, ennek fontosságára külön felhívnám a figyelmet, jobb, ha én teszem és nem valamelyik lány), hajvágás, testszőr borotválás, és simára borotválás.

Featuring Gillette

Ez utóbbi kettő azért érdekes, mert bizonyos modellek mellé kétféle klasszikus, Gillette borotva is jár, amely, idézet a sajtóközleményből: „maximálisan igazodik a bőr kontúrjához még a nehezen elérhető területeken is.” (blink, blink). És persze ott van a német minőség, ami garantálja, hogy a kések a tervezett élettartama alatt (ez 3 év) végig élesek maradjanak, és 60 perc töltés után 60 percig lehessen akkuról használni őket.

A Dandy borbélya akcióban, itt már a klasszikus borotvapengével

A borotvák a Dandy The Barber nevű helyen debütáltak, ahol a borbély srácok az újságírókat is kezelésbe vették. Az általuk használt, méretes fejű hajnyírókhoz képest a Braun gépeit könnyebben tudják forgatni a szűkebb helyeken, és tényleg úgy tűnt, hogy mindez nem csak kamu szöveg, hanem valóban tesznek majd jövőben. Én mindeközben forró törülközős, zselés, felpuhítós, kontúrvágós borotválást kaptam, amit minden férfinak legalább egyszer érdemes kipróbálnia.