MEGOSZTÁS

A sorozatok rendületlenül folytatódnak az okostelefon-gyártók életében, legfeljebb annyi a különbség, hogy honnan kell felvenni a fonalat. Az LG esetében egy nem túl jól sikerült, moduláris G5 után kellene villantani valamit, így már csak emiatt is sok a kérdőjel a G6 körül. Azaz volt egészen a mai napig, amikor megjelent az első, véglegesnek tűnő fotó a telefonról.

Az elkövető ezúttal is Evan Blass, aki az @evleaks Twitter fiókjába töltötte fel a G6-ról készült, láthatóan hivatalos forrásból kikerült képet. Amennyire a G5 különlegesnek ígérkezett, a G6 pontosan annyira fékez be és áll be az aktuális trendek mellé. Ez nem feltétlenül rossz, de a jelenleg rendelkezésre álló infók alapján ez a mobil egy hatalmas meglepetések nélküli, de elég korrekt darabnak tűnik.

Ismerős terep mindenhol

Az egyértelmű, hogy fém és üveg kombóval dolgozik a G6. A kijelző látványosan fut ki a szélekig, de ezt már egy ideje lehetett tudni. Alul nincs fizikai gomb, de ez mondjuk egyébként sem volt jellemző az LG-re. Sokkal inkább a hátlapra tették a kezelőszerveket, ami a G6 esetében elmarad (már a G5-nél sem volt). Helyette várhatóan „on screen” gombokra számíthatunk, a hangerőállító baloldalon lelhető fel, a bekapcsoló pedig valószínűleg a hátlapon bújik meg.

Itt sincs olyan nagyon sok meglepetés: dupla kamera, a két objektív közé beékelt vaku, valamint egy ujjlenyomat-olvasó. Az itt található felületet nagy eséllyel üveglap borítja, és persze a unibody kialakítás is borítékolható.

Barcelonában minden kiderül

Biztosan érezhető, hogy nem vagyok szuper izgatott a telefonnal kapcsolatban, ettől még azért bízok abban, hogy akadnak ott még különleges részletek, amelyekről majd a Mobile World Congress alatti bemutatóból értesülhetünk.

A mémek már meg is indultak G6 ügyben 🙂

A hardverrel kapcsolatban jelenleg olyan hírek keringenek még, hogy az LG G6 egy 5,7 colos, QHD felbontású kijelzőt, Snapdragon 821-es SoC-t, 4 GB RAM-ot, egy 3300 mAh-s akkut kap, plusz itt sem marad el a már szabványnak számító víz- és porálló kialakítás. A többi részletet a gyártó barcelonai rendezvényén, február 26-án ismerhetjük meg, szóval majd akkor jöhet a szembesítés, hogy mennyi igaz a mostani tippekből.