MEGOSZTÁS

A Samsung természetesen egy egész halom cuccot mutatott be az idei Mobile World Congress-en, ezért most nem is tökölnék sokat, csak hogy egyenként mindegyikről cikket írjak. Inkább rátok döntöm egyszerre a fontosabb  készülékek távirati stílusú leírását. Ha majd hazánkba is megjönnek, ezekről úgyis komolyabban írunk majd a Techradaron.

 

Az talán nem lep meg senkit, aki követi a mobilos híreket, hogy Barcelonában nem jelent meg a Samsung okostelefonjainak új zászlóshajója, a Galaxy S8. Helyette kaptunk egy “gamer” táblagépet és egy “notebookot”, ami valójában szintén táblagép. Vagy mi. Ja és kijött az új Gear VR.

Samsung Galaxy Tab S3

A Samsung Galaxy Tab S3 a koreai cég játékosoknak (hehe) szánt táblagépe. 9,7 hüvelykes, QXGA felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, és quad-sztereó hangzást, amit – bármit jelentsen is ez egy táblagépnél – négy AKG by HARMAN hangszóró állít elő.

A táblagép autofókuszos hátsó kamerája, 13 megapixeles az előlapi pedig 5 megapixeles felbontású. A készüléken akár 12 órányi videó is megtekinthető egyetlen töltés után.   A Tab S3 továbbfejlesztett S Pent is kapott és a multitaskingot is támogatja.

Samsung Galaxy Book

A 10,6 és 12 hüvelykes változatban is kapható Samsung Galaxy Book egyszerűen átalakítható táblagépből notebookká. A 12 hüvelykes darab 7. generációs kétmagos, 3,1 GHz-es Intel Core i5 processzorral, a 10,6 hüvelykes pedig kétmagos, 2,6 GHz-es Intel Core m3 processzorral rendelkezik.

A Windows 10 operációs rendszerrel működő táblagépen a teljes Microsoft Office eszköztár elérhető. A Galaxy Bookhoz tartozó klaviatúra nagyobb, jobban elkülönülő és tapintható gombokat kapott, így a felhasználók olyan könnyedén gépelhetnek rajta, mint egy számítógép klaviatúráján.

Samsung Gear VR

Az Oculus alapú Gear VR készülék tovább bővíti a VR-ökoszisztémát egy kontrollert is kapott, ami egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható.

A kontrolleren található érintőpad a könnyebb választást és interakciót segíti a VR-alkalmazáson belül, illetve különböző mozgásformákat tesz lehetővé, többek között a célzást, a felvételt és elengedést, a billentést és a lövést. A ravasz pedig megnövelt játékélményt biztosít.
A hangerő és vissza gomboknak köszönhetően a felhasználók mindenhez könnyedén hozzáférhetnek, hogy semmi se vonja el a figyelmet a magával ragadó tartalomról.