MEGOSZTÁS

Szépen pörgetik a gyártók az újdonságokat Barcelonában, amelyek közül az Alcatel mobiljának osztottuk ki a leginkább funky fejlesztés megtisztelő díját. Volt már, aki belebukott (LG G5) a moduláris mobil ötletébe, akadt olyan is, akinek összejött (Moto Mods), ezért ezek a típusú fejlesztések még mindig elég sok rizikóval járnak.

A kínai TCL által vezetgetett Alcatel márka mérnökei szerint van értelme foglalkozni ezzel az egésszel, aminek eredményeként megszületett az A5 LED. A modularitás itt a különböző funkciójú hátlapok cserélgetésében valósul meg, a LED szóból pedig könnyen ki is található, hogy mi itt a truváj.

Flash is ON!

A mobil hátsó panelébe egy rakás LED-et pakoltak, amelyek különböző minták és ritmusok alapján villannak fel, majd alszanak ki. Ennek vezérléséhez a mobilon előre telepítve ott figyel egy alkalmazás (LightShow), ami olyan nagyon sok beállítást nem ad, de így is el lehet vele szórakozni.

Egyrészt ott vannak a különböző, előre letárolt fényminták, másrészt persze be lehet állítani, hogy ha bármilyen zene indul el a mobilon, akkor a hátlap villogjon. Nekünk itt nem sikerült felfedezni a zene és a fény ritmusa közti összhangot, de ettől nem lett rosszabb az élmény. Ezen kívül olyan beállítás is van, ami a mikrofont köti össze a rendszerrel: ha hangot észlel, akkor ennek hatására aktivizálódnak a LED-ek.

Van ott még, ahonnan ez jött

Mivel az egész égősor a hátlapba van beleapplikálva, az Alcatel A5 karcsúságának lőttek, de hát, valamit, valamiért. Az MWC-n bemutatkozott több, egyéb funkciót nyújtó hátlap is, amelyek között van plusz akkumulátor, illetve hangszóró. Ezek használatához a LED-eshez hasonlóan az egész hátlapot kell levenni, majd visszahelyezni, azaz a stabilitás érzet biztosan megmarad.

Az Alcatel A5 LED (Android 6.0) egyéb képességei terén azért annyira nem villog, de hoz egy középkategória szintet. Az 5,2 colos, 720p felbontású IPS kijelző mellett a Mediatek MT6753 chipset, a nyolcmagos, 1,5 GHz-es processzor, 2 GB RAM, a 16 gigás, bővíthető tároló, illetve a 8 megapixeles hátlapi kamera jegyezhető fel.