MEGOSZTÁS

Rengeteg hírt kapunk barcelonai Mobile world Congressről (MWC), amiket egyenként nem akarunk, vagy nem tudunk feldolgozni, így inkább összefoglalókat közlünk, amit egy ebédszünetben is gyorsan át lehet futni. Itt is az első adag:

Három új Xperia okostelefon

A Sony Mobile többek között a népszerű X-széria újabb három tagját is bejelentette, ezzel erősítve a prémium és középkategóriás modelleinek kínálatát.

Az Xperia XZ Premium a Sony új Motion Eye kamerarendszerét kapta meg, valamint a világ első 4K felbontású HDR kijelzőjét (5.5”). A Motion Eye kamera 960 fps-es szuper lassított videó felvételek rögzítését és visszajátszását teszi lehetővé, ami négyszer lassabb, mint amit bármely más okostelefon kínál. Az Xperia XZ Premium világszerte elérhető 2017 késő tavaszától, fényes króm és mélytengeri fekete színekben.

A tavalyi évben bevezetett Xperia XA modellek sikerére építve, az Xperia XA1, és a 6”-es nagy kijelzővel ellátott XA1 Ultra, keretnélküli dizájnt kapott. A hátlapi kamera specifikációknak, a 23 megapixeles szenzoroknak, és a gyenge megvilágítási körülményekhez való alkalmazkodási képességnek köszönhetően mindkét készülék bőven megfelel a mobiltelefonba szerelt kamerával szembeni legkeményebb elvárásoknak is.

Az XA1 Ultra készüléket a benne található 16 megapixeles előlapi kamerával kifejezetten a szelfi szerelmeseinek tervezték.

Fizess a telefonoddal

További hat országban válik elérhetővé a Qkr! with Masterpass megoldás, és egy új funkcióval is kibővül az alkalmazás – jelentette be ma a Mastercard a Mobile World Congress-en. Így még több vendégnek lesz lehetősége az okostelefonjáról rendelni és fizetni a számlát, akár megosztva azt barátaival. A Mastercard Labs által fejlesztett Qkr!-t már nagy sikerrel alkalmazzák a wagamama, Juan Valdez, ASK Italian, Young’s Pubs, Zizzi éttermekben, időt spórolva ezzel mind a fogyasztók, mind a pincérek számára.

A Qkr! egy olyan megoldás, amelynek segítségével egyszerűen, mobiltelefonnal rendelhetnek és fizethetnek a vendégek kávézókban, éttermekben. Az alkalmazás a Mastercard globális fizetési megoldását, a Masterpass-t használja, amely minden eddiginél kényelmesebb fizetést tesz lehetővé bármely internetes vásárlásnál. A Masterpass fizetési opció kiválasztása után a kártyabirtokosnak csupán a telefonszámát kell megadnia, a kártyaadatok és személyes információk ugyanis biztonságosan tárolódnak, így nem kell ezeket újra begépelni minden vásárláskor.

A Távol-Keleten tovább hasít a Cellum

Indonézia vezető elektronikus fizetési szolgáltatója és a Telkom Csoport tagja, a Finnet megállapodást írt alá a magyar Cellummal a barcelonai MWC első napján. A Finnet a Cellum Mobile Next nevű tranzakciós platformot választotta a hamarosan bevezetendő mobilfizetési és -vásárlási szolgáltatásaihoz. A bevezetés első fázisában az indonéz vállalat távközlési, közműszolgáltató és kereskedő partnerei számára kínál majd biztonságos, korszerű digitális fizetési megoldásokat, így például mobilparkolást, telefonegyenleg-feltöltést, számlabefizetést és QR-kódos bolti fizetést, amit a felhasználók a mobiltárcájukon keresztül vehetnek igénybe, többféle fizetőeszköz terhére. A későbbiekben további szolgáltatások és újabb fizetőeszközök – például bankkártyák – válnak majd elérhetővé.