MEGOSZTÁS

A Mobile World Congress legnagyobb hírverését a Nokiának sikerült összehoznia, ami már csak azért is ironikus, mert mellette azért volt pár érdekes darab. Ezek közül a furcsaság versenyt egyértelműen a kínai ProTruly Darling nevű mobilja nyerte, amire könnyedén elsüthető az örökzöld: ilyen állat nincs is.

A Darling egyik legkirívóbb különlegessége, hogy ez a világ első, 360 fokos VR kamerával ellátott készüléke. Az objektívet (nem túl meglepő módon) a felső részbe tuszkolták be, amitől a telefon extrémen hosszúkás lett és egy kicsit úgy néz ki, mint egy modern kori Küklopsz.

Dudor előre és hátra

A lencse előre és hátra is masszívan kitüremkedik, cserébe a nélkül készíthet vele az ember fantasztikus, körpanorámás fotókat, hogy össze kellene illesztgetnie a képrészleteket.

Kétféle verzióban készült el a Darling, amelyek közül a drágábbik azért is különleges, mert a felső részét 3,08 grammnyi aranyozással látták el. Ha az elképesztő és teljesen értelmetlen felhajtás nem lenne elég, akkor felhívnám a figyelmet a kamera előlapi oldala mellett óvatosan elhelyezett, négy darab gyémántra, amit valódi, olasz bőrborítás tesz még pikánsabbá.

Tetszik, de otthonra nem kéne

A mobil összes többi része már nem olyan nagy durranás, bár kinek lenne még bármire ingerenciája az arany és a gyémántok után? A kijelző egy full HD felbontású IPS panel, a műveleteket egy nyolcmagos processzor végzi (Helio X20 MT6797), ehhez 4 GB RAM, 64 GB tároló és egy 3560 mAh-s akku társul még. Az alsó home gomb egyben ujjlenyomat-leolvasóként is működik, ezen kívül még a Type-C USB és a 8 megapixeles előlapi selfie kamera említhető meg.

Az Androidot futtató csoda áráról több információ is napvilágot látott: van, aki 800 dollárról, de olyan is, aki 1300 dolláros vételárról beszél. A különbség mondjuk nem kicsi, azaz az ár úgy negyedmillió és 380 ezer forint körül mozoghat.

Képek: Mashable