MEGOSZTÁS

Nem egy próbálkozást láttunk már a tökéletes, a létező összes problémára megoldást hozó iPhone tok megalkotására. Ez a mostani az összesen túltesz. Már-már nevetséges mennyiségű funkciót pakolt bele az izraeli csapat, ezért nem is véletlen a Kickstarter oldalra kitett figyelmeztetés: „az itt bemutatott fotók 100%-a valódi, egyik sem grafika, vagy renderelt kép.”

Az Eye névre keresztelt tok valóban elképesztő képességeket hordoz, amelyek közül kezdjük a legkevésbé hihetővel. A tok hátlapja egyben egy 5 colos, full HD felbontású AMOLED kijelző is, amin a felhasználó kihasználhatja a tokba implementált Android előnyeit. Igen, a fejlesztőknek sikerült egy nem olyan túl vastag szerkezetbe egy alaplapot is beleapplikálni memóriával, tárhellyel, dual SIM kártya foglalattal, amivel párhuzamosan két oprendszer is használható a tokkal.

Ilyen nincs, és mégis van

Fontos részlet, hogy az Android résznek nincs saját mikrofonja, vagy hangszórója, azaz a hívásokhoz az iPhone hardverét használja. Ez egy kicsit kamu szagúnak tűnik, az oldalon nincs is ezt élőben demózó videó, de egyelőre higgyük el a srácoknak, hogy ez valóban működik. (Azt mondjuk el sem tudom képzelni, hogy milyen Apple hívő akarna Androidot is a mobiljára, de persze láttuk már az életben sok fura dolgot.)

Az összes többi tudás már a szokásos szintet hozza: az Eye 256 GB plusz tárhelyet ad, ahova az iPhone kamerájával készült fotók, videók közvetlenül lementhetők. Van még itt egy 2800 mAh-s plusz akku, 3,5 mm-es jack csatlakozó, vezeték nélküli töltési lehetőség (!), a szelfik készítését megkönnyítő, a nézőképet megjelenítő hátsó kijelző, illetve infraport az otthoni elektronikai eszközök vezérlésére.

Pörög a számláló rendesen

Az Eye bemutatkozó oldalán nem egy megjegyzést helyeztek el azzal kapcsolatban, hogy ezzel mennyivel jobban használható lesz az iOS, illetve az iPhone, de szerintem pont ez lesz a projekt egyik nagy öngólja. Ebbéli véleményemet persze azonnal lesöpri az asztalról a tény, mely szerint az adakozók máris összedobtak 110 ezer dollárt a terméknek (95 ezer volt a cél), a kampány pedig még egy hónapig fut.

A tokra 100 dollár körül lehet benevezni, a szállítást idén augusztusra tervezik. Furcsa egy szerzet az Eye, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért elég nagy az érdeklődés iránta.