MEGOSZTÁS

A Samsung nem akar, vagy nem tud gátat szabni az S8-ról megjelenő fotóknak, videóknak, ami miatt lassan mindent tudunk a koreaiak csúcsmodelljéről.

Evan Blass hetek óta adagolja az újabb és újabb fotókat (lásd nyitókép), ami mellé most egy rövid videó is megjelent, bár ez kivételesen nem az @evleaks Twitter fióknak köszönhetően.

Hátlapi érintés

A 8 másodperces felvételen egy Galaxy S8 látható, illetve annak az ujjlenyomattal való feloldása. Ez azért lehet érdekes, mert a hosszú évek hagyományát megszakítva a Samsung végül elhagyja az alsó, középső fizikai gombot, így a szenzort sem itt, hanem a hátlapon, a kamera mellett helyezte el. Egy ideig tartotta magát az elképzelés, hogy a leolvasó a panel mögött fog meglapulni, de állítólag idő szűke miatt nem fejeződtek be az ezzel összefüggő fejlesztések.

A mobilról ezen kívül is egy rakat információ kering az interneten, amelyek legkorábban március 29-én, a szokásos Unpacked eseményen tisztázódnak. Az biztos, hogy két méretben (5,8, 6,2) érkezik a telefon, azaz a sima 8-cas mellett lesz egy Galaxy S8+ modell is. A képek tisztán mutatják, hogy a gyártó igyekezett minél inkább sci-fi-be illő dizájnt megálmodni a telefonnak, azaz jön a minimál kávával kombinált, a szélén hajlított Super AMOLED panel.

Erős, gyors, és szép lesz az S8

A belsőségekről eddig azt lehet tudni, hogy régiótól függően Snapdragon 835, illetve Exynos 8895 chipsetek kerülnek a készülékekbe, a hátlapon egy 12 megapixeles kamera készíti majd a fotókat, az energiát pedig 3000, illetve 3500 mAh-s akkuk szolgáltatják. Emellett az előlapon elhelyezett írisz szkenner lehet még érdekes, plusz az, hogy a Samsung készül egy teljesen új, Bixby néven futó digitális asszisztens integrálásával is, ami egy külön gombot kap a telefon oldalán.

A képeken látszanak a színvariációk, az azonban nem (bár sejthető), hogy a két Galaxy S8 drágább lesz, mint valaha (közel a 300 ezer forinthoz). Az árért azonban valóban egy fullos darab lesz a vásárlóé, aki a dobozban egy jó minőségű, az AKG által gyártott, mikrofonos headsetet is fog találni.