MEGOSZTÁS

Hazai környezetben a Twitternek nincs túlságosan nagy jelentősége a közösségi média csatornák között, az USA azonban a mai napig aktívan használja a szolgáltatásait.

A nagy cégek szinte kivétel nélkül rendelkeznek fiókkal, ami azért is szórakoztató, mert így közvetlenül lehet kommunikálni (beszólni, kérdéseket feltenni, inzultálni) a nekünk kedves, vagy éppen utált vállalkozásokkal.

18 milliós Twitter kihívás

Így tett Carter Wilkerson is, aki hatalmas Wendy’s rajongó (és itt most mi is morzsoljunk el egy könnycseppet), így megkérdezte a gyorsétterem lánc Twitter fiókját kezelő social média munkástól, hogy mennyi retweetet kell összehoznia ahhoz, hogy egy éven keresztül ingyen kapja a csirke nuggetet. A válaszban egy magabiztos 18 millió állt, ami után a srác azonnal neki is állt a melónak.

Egy kis rásegítéssel ugyan, de a sztorit jól felkapta a média, valódi virál anyag lett belőle (nem véletlen, hogy itt is helyet kap), aminek az lett a vége, hogy a Microsoft hivatalos Twitter csatornája, illetve az amerikai T-Mobile ikonikus vezetője, John Legere is felkarolta az ügyet. Mindennek meg is lett az eredménye, hiszen a szóban forgó tweetet rövid időn belül 3 milliónál is többen tették közzé, a számláló pedig mostanra már 3,5 milliónál tart.

Mindenki nyert az ügyön

A rekordot egészen idáig Ellen DeGeneres talk show királynő tartotta, aki a 2015-ös Oscar gálán készült celeb szelfivel (lásd a képet lentebb) egészen 3,4 milliós retweet cunamiig jutott el. A Brad Pitt, Kevin Spacey, Meryl Streep és persze főleg Bradley Cooper főszereplésével lőtt kép hatalmas szenzációnak számított annak idején, és nem mellesleg megfizethetetlen felhajtást hozott a Samsung Galaxy S5-nek is.

Carter teljesítménye így mindenképpen elismerést érdemel, úgy meg főleg, hogy a Wendy’s vezetősége is fejet hajtott, és annak ellenére biztosítja a srácnak az éves nugget ellátást, hogy a 18 milliót valószínűleg esélye sincs elérni (viszont hirtelen 114 ezer követőt kapott). Plusz az étterem lánc felismerte a történetben rejlő PR és reklámértéket is, így Carter nevében egy 100 ezer dolláros adományt juttatott el a gyermekek örökbefogadásával foglalkozó Dave Thomas Alapítványnak.

Így kell ezt!