MEGOSZTÁS

A fejhallgatók kiszabadultak az utcára. Ma már nem ciki ha valaki két hatalmas hangkosárral a fülén mászkál az utcán, hanem egyenesen sikk.

Az utca zaját nem, viszont a saját zenénket nagyon szeretjük. A fülre vagy a fülbe tapadó műanyag vagy gumi megoldás hosszan hordva egészségtelen, amellett a szép mélyhang képzésben is akadály.
Erre jelent megoldást a környezeti zaj elektronikus szűrése, méginkább a kiiktatása. Ebben az esetben az utca zaját mikrofonnal figyelve az fejhallgató elektronika azonos hullámhosszú, de ellenütemű hanghullámot állít elő, ezt ütközteti a mindenkori zajforrás hangjeleivel.


Ez a hullámtalálkozás az interferencia, csakhogy itt nem a zavaró, hanem a jótékony hatása játszik.
A Philips SHB8850NC nevében az NC a zajkioldó technológiát jelöli, a headset dobozán ezt az eljárást és ennek az eredményét a gyártó 97%-os hatékonysággal szavatolja. Nem célszerű a teljes süketítés, az utcán zenehallgatás közben meg kell hallanunk a veszélyes hangokat (autóduda).
Aktív zajkioltása gombbal kapcsolható be és ezzel vizsgázik is, hogy a füles mennyire befolyásolja az eredeti hangzást. Csodák nincsenek és természetesen ez az elektronika minimálisan a zene minőségére is hatással van, Így a szoba csöndjében zenét hallgatva érdemes az elektronikát kikapcsolni.
A zajcsökkentéshez használt mikrofon mellett egy másik is dolgozik beérkező telefonhívások kezelésére. A hívásfogadás némítja, a befejezés indítja a további zenélést. Okostelefonnal összeismertetni a rendszert NFC érintésével egy pillanat műve, de NFC nélküli telefonnal sem nagy ördöngősség.

A Philips fejhallgatója nagyjából mindent tud, amit egy komfortos használat megkövetel. Bőrbarát huzat a hangkosarakon, stabil de nem kellemetlen fekvés, minden irányban tengelyen forgó kosarak, állítható pánthossz összecsukhatóság a helytakarékos szállításhoz. Csak huszonhárom dekát nyom. Úgy marad meg a fejen, hogy kipróbáltan sportoláshoz is alkalmas.
A minőségi illesztések nem recseg-ropognak.
Saját akkumulátora egésznapos használatra képes és USB-s energiaforrásról tölthető. A headset a zeneforráshoz Bluetooth v4.0 kapcsolattal, vagy lemerült akkunál a tartozék vezetékkel csatlakozik. A hangerő szabályozását dedikált gombpárral állíthatjuk be.
Külön gombbal indítható a Siri és a Google Now virtuális asszisztens. Ha még ez sem lenne elég komfort, akkor Multi-point képessége lehetővé teszi, hogy a fejhallgató két eszközhöz egyszerre legyen csatlakoztatva. A tableten a filmet élvezhetjük, miközben okostelefonon beszélünk.

ÁTTEKINTÉS
Kivitel
75 %
Szolgáltatások
80 %
Ár/Érték
80 %
MEGOSZTÁS
Előző cikkAz új Nokia 3310: a meg nem értett remake
Következő cikkÚj darabokkal bővül a Moto Mods és jön a Moto Z2 Play is
DVD Center, majd PC World/Macworld főszerkesztő voltam, szóval a filmekről, a PC-kről és a Mekekről mindent tudok, értem?