MEGOSZTÁS

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire válik be a Lenovo által igazgatott Moto termékkör, de az anyacég aktivitása eddig bizakodásra adhat okot.

A két eddigi Moto Z modell (Z és Z Play), illetve a Mods koncepció bemutatása után most egy új készülékkel és egy sor új modullal bővül a felhozatal – a fizikai billentyűzetes Modsra azonban sajnos még várni kell.

Vékonyabb, könnyebb, gyorsabb

Az új telefon kommunikációja e három csalogató tulajdonság köré szerveződik, ami arra utal, hogy nem a csúcs Z-ből akarnak még jobbat faragni, hanem az olcsóbb Play kiadást szeretnék egy kicsit fentebb pozícionálni. Éppen ezért a Z2 Play valamivel keskenyebb és vékonyabb lett, aminek ezzel együtt az akku látta a kárát: a korábbi 3510 mAh-s helyett egy 3000 darab került be a fém, unibody házba.

A Lenovo szerint a telefon így is hozza a 30 órás akku időt, amit a gyorstöltési lehetőség (8 órányi használat 15 perc alatt) egészít ki. A sebességnövekedést a Snapdragon 626 chipset (eddig 625-öt használtak), illetve a nyolcmagos, 2.2 GHz-es Cortex-A53 processzor hozza el, ami mellé 3 GB RAM és 32 giga tárhely jár.

A hátlapi kamera 12, az előlapi 5 megapixeles, ami mellé a továbbra is elöl elhelyezett ujjlenyomat-olvasót, a Type-C USB-t, illetve az 5,5 colos, Full HD felbontású Super AMOLED panelt érdemes még feljegyezni.

Játék- és töltőcentrum

A mobillal párhuzamosan több új Mod is bemutatkozott. A Moto GamePad a mobilos játékok népszerűsége mellett adja magát, így nagyon nem is kell magyarázni: analóg karokkal, vezérlőgombokkal, egy 1000 mAh-s plusz akkuval ellátott kiegészítő, ami egy komplett kontrollert varázsol a mobilból. Aztán ott van a cseppálló borítást kapott JBL SoundBoost 2, az egy teljes napnyi akkuidőt biztosító TurboPower Pack, illetve a vezeték nélküli töltést lehetővé tevő Moto Style Shell.

A Moto Z2 Play az USA-ban, azon belül is a Verizon szolgáltatónál kezdi meg pályafutását, de később függetlenül is elérhető lesz 500 dolláros áron. A modulok áraival kapcsolatban két összeget kell megjegyezni: a Style Shell 40, az összes többi 80 dollárba fog kerülni.