MEGOSZTÁS

Félelmetes fordulatszámon pörög a sorozatgyártás Amerikában, éppen ezért elég nehéz választani, hogy az ember mire szánja rá az értékes idejét. Tavaly azonban volt egy alkotás, amivel kapcsolatban nem voltak kérdések.

A Stranger Things olyasmit hozott, amit eddig senkinek sem sikerült: állandó libabőr, bávatag mosoly az arcon, masszív, tökéletesen adagolt hangulat, és baromi jó gyerekszínészek (Winona Ryder meg a bónusz). A 80-as, de inkább 90-es évek életérzésére hangolt, a retróban nyakig merülő (sőt, mi több, dagonyázó) mini széria elérte, hogy minden egyes részét gyermeki örömmel várjam, és ugyanúgy fossak is egy-egy keményebb jeleneten.

OMGOMGOMG

Az egyenlet egyik legfontosabb eleme és leghatásosabb hangulatfelelőse a soundtrack volt. Igazi puttyogós, szállós, lebegős szinti cucc, ami annyira jól fémjelezte a 70-es évek közepén, 80-asok elején születettek gyerekkorát. A Kyle Dixon és Michael Stein által jegyzett, most már két részben is elérhető filmzene a kezdetektől fogva letölthető volt a különböző store-okból, a fizikai hanghordozók kapcsán pedig maradtak a rajongói megoldások, és persze a várakozás.

A Lakeshore Records megszánta a népet és július 14-től piacra dobja a Stranger Things soundtracket kazettán és bakeliten. És ha ez nem lenne elég, akkor mindezt elképesztően menő dizájn és csomagolás mellett, aminek már a látványától beindul az ember nyálelválasztása. Ok, az enyém mindenképp.

Folytatása következik

A kazetta kiadás egy speckó, VHS kazira hajazó tokozást kap, a bakelit pakk pedig posztert, karakter kártyákat és látványosan megfestett korongokat tartalmaz. Na, igen, ez az, amikor egy kiadó pontosan tudja, hogy a gyűjtői szenvedéllyel megátkozott kései 30-as, korai 40-es korosztály mire gerjed. Ebben benne van a mostanában újjáéledő bakelit láz is persze, nekem pedig azt kell kiderítenem, hogy ki javítja meg a nem működő, de mai napig őrzött, fémtokos Sony walkmanemet.

A Netflix egyébként idén, Halloweenre időzítve jön ki a Stranger Things második eresztésével, addig meg lehet vásárolni július 14-től itt és itt.