MEGOSZTÁS

A mobilos lét alap- és lételeme a havi adatmennyiség. A nagy hazai szolgáltatók közül a Telenor lépte meg először, hogy valóban korlátlan adatot kínál havonta, amit az előfizetők az elmúlt 30 nap alatt alaposan ki is használtak.

Május közepén vált elérhetővé a Telenor Hello Data tarifacsomag, amely belföldön korlátlan mobilinternet elérést kínál okostelefonra. A négyféle hang- és kétféle SMS-opcióval választható, akár minden eleméből korlátlan mennyiséget biztosító csomag első 30 napjáról számolt be a szolgáltató.

Budapesten használták a legtöbben

A korlátlan mobilinternet lehetőségére a felhasznált adatmennyiség alapján elsősorban a budapesti közönség csapott le; a fővárost Győr, Siófok és Kecskemét követi. Az első 30 napban a belépő szintű, Telenor Hello Data Start csomag volt a legnépszerűbb, amely 5990 Ft-ért kínál korlátlan mobilinternetet és 50 perc beszélgetést, azaz a főleg az online szolgáltatások szerelmesei éltek a korlátlanság lehetőségével.

A nagyobb csomagok közül a legnagyobb, 19 990 Ft-ért teljes (mobilinternet, hanghívás, SMS) korlátlanságot kínáló Telenor Hello Data Premium opciót 35%-kal többen választották, mint az eggyel kisebb tarifatestvérét.

Terabájtok sokasága

A felhasználók az elmúlt 30 napban 123 terabájt forgalmat generáltak a szolgáltató hálózatán, ami több mint 82 000 HD film megtekintésére lenne elegendő, vagy 12 300 000 zeneszám letöltésére Deezeren vagy Spotify-on. Ha manapság valaki mégis CD-re írná ezt az adatmennyiséget, akkor 166 232 korongra lenne szüksége; ezeket a lemezeket egymás mellé téve a Hősök terétől a törökbálinti Telenor székházig 18,2 km-es, összefüggő utat lehetne építeni. A Telenor Hello Data első 30 napjának adatforgalma 85%-ban 4G és 4G+, 15%-ban pedig 3G hálózaton áramlott.

A felhasznált adatmennyiséget tekintetve a Telenor Hello Data első 30 napjában a Youtube és MyTV együttes adatforgalma bizonyult legnépszerűbbnek, ezt követően a fájlcserélők, az általános böngészés és a Facebook használata jelentették az élmezőnyt a felhasználók körében.