MEGOSZTÁS

Elég nehéz már követni, hogy mi lesz, mi nem lesz az idei csúcs iPhone ügyében, már csak ezért sem ugrunk rá minden pletykára. A KGI elemzője, Ming-Chi Kuo azonban elég megbízhatónak számít ezen a fronton, ezért nézzük meg, hogy ő mit vár az Apple-től.

A srác egyébként nem tesz mást, mint összefésüli az eddigi tudott dolgokat, amit kiegészít pár olyan “aprósággal“, amit neki súgtak meg a szakmabeliek.

A nagy ujjlenyomat-olvasó rejtély

Ez a kombó elég hatásos, és általában bejönnek a tippjei (kivéve, amikor nem). A felállás tehát a következő: három iPhone várható ősszel a következő felosztásban:

  • egy 4,7 colos, LCD kijelzős modell, ami várhatóan iPhone 7s névre hallgat,
  • ugyanennek az 5,5 colos panellel ellátott kiadása (iPhone 7s Plus),
  • plusz a jubileumi, szinte 100%-ig biztosan OLED megjelenítővel szerelt iPhone 8.
Sematikus ábra a jelenleg legesélyesebbnek gondolt iPhone 8 dizájnról

Ez utóbbi lesz az igazán érdekes, mert várhatóan keretmentes kialakítást kap (amivel ennek lesz a legdurvább kijelző/készülékház aránya a piacon). Felül a beszéd mikrofon rését úgy vágják ki a kijelzőből, alul pedig nem, vagy nem úgy lesz a Home gomb, ahogy eddig. Ming-Chi Kuo arra tippel, hogy a Galaxy S8-hoz hasonlóan egy virtuális gomb váltja fel a régit, viszont az ujjlenyomat-olvasót nagy eséllyel nem ide helyezik.

Teória cunami a neten

Úgy tűnik ugyanis, hogy bármennyire is szerette volna az Apple, technológiailag egyelőre nem megoldható ez a dizájn. Ezért a leolvasó vagy a hátlapra, vagy a bekapcsoló gomb alá kerül, vagy pedig az azonosítást teljesen újszerű módon egy 3D képességekkel bíró selfie kamera látja majd el. Az Apple konzervatív építkezését ismerve ez egy kicsit (nagyon) merésznek tűnik, de hátha meglépik ezt az újítást, amire egyébként is ki van éhezve az egész piac.

Mielőtt továbbmegyünk, egy példa arra, hogy mennyire rá van függve mindenki az iPhone 8 találgatásokra. Valaki például a kiszivárgott infók alapján egy az egyben elkészítette az új telefon modelljét, majd jól le is videózta. Íme!

Végül jöjjön még pár tipp, ami nem fog vad izgalmakat okozni, de jó tudni:

  • az iPhone 8 és 7s Plus 3GB RAM-mal érkezik,
  • a 4,7 colos sima 7s marad 2GB-on,
  • a legkisebb modell ezúttal sem kap dupla kamerát,
  • a három készülék 64 és 128 GB-os tárhely verzióban lesznek elérhetők,
  • Lighting port helyett USB-t kapnak a telefonok,
  • elsőként a két normál modell kerül piacra, amit csak később követ az iPhone 8.

A KGI és egyéb szakértők szerint az iPhone 8 sikere egyértelműen az OLED kapacitásban rejlik. A becslések 80-85 millió eladott új iPhone-nal számolnak 2017-re, aminek a felét az OLED paneles teszi majd ki. Ha a beszállítók tartani tudják a lépést, akkor az Apple valószínűleg kiváló évet fog zárni.