MEGOSZTÁS

A Prezi irodájánál, az ott tapasztalható munkakultúránál talán csak a helyi konyha, illetve annak vezetője az érdekesebb. Sárdi Dani évek óta gondoskodik róla, hogy a kollégák jó minőségű és finom ételekhez jussanak naponta, ami mellett még kellően tech megszállott is. Így nem volt kérdés, hogy meglátogatjuk és megmutatjuk neki a hőkamerás Cat S60-at.

Dani birodalma első ránézésre pontosan úgy néz ki, mint bármelyik közönséges konyha: hűtők, pult, vizes blokk és persze az indukciós főzőlap egy sütővel kiegészülve. A találkozónk éppen a négy órás snack előtti időszakra (ez minden nap más típusú ételeket tartalmaz) esett, így éppen az erre az alkalomra feltálalt tapas előkészületei közben zargattuk a csapatot a kérdéseinkkel és Cat S60 képességeivel.

Egész napos készenlét

Ebből a szűk órából is jól kirajzolódott, hogy Dani milyen gigantikus munkát végez akkor, amikor 200 embert igyekszik a nap minden időszakában hideg-meleg, változatos ennivalókkal ellátni. Amikor megkérdeztük, hogy milyen napszakokban mi kerül az asztalokra, az pótreggelinél elveszett a fonál, hiszen gyakorlatilag nincs olyan órája a napnak, amikor ne lenne valami finomság a prezisek előtt.

Ezt követően Danival szüreteltünk (azaz főleg ő) a Prezi konyhakertjében, amiben saját nevelésű fűszernövények cseperednek. A Bisztróba visszaérve átadtuk Daninak a telefont, aki látott fantáziát a mobil hőkamerában: szerinte például az olaj hőfokának azonnali megállapításakor elég jól jöhet egy ilyen eszköz, illetve ő úgy látta, hogy azért az éttermekben is lehet keresnivalója egy ilyen képességnek, hiszen ott alapfeltétel, hogy a fogások mindig tökéletesen ugyanabban az állapotban, formában és hőmérsékleten kerüljenek a vendégek elé.

Van, aki forrón szereti

Vad méregetésbe kezdtünk: a hűtőből kikerült, sütés előtt álló gombafejek, az ennek megsütésére feltett, egyre forrósodó olaj, a sütőből éppen kivett rakott krumpli, illetve a hűtő belső hőmérséklete is bevizsgálásra került. A hűtő belseje 3-4 fokot mutatott, az onnan kivett és sütésre váró gomba pedig 8 fokos volt. A serpenyőbe került olaj hevítésébe 50 fok környékén csatlakoztunk be a telefonnal, aminek a képernyőjén fokról fokra nyomon lehetett követni a forrósodást. Amikor elértük az ideális 150 fokot, mehetett is bele a belevaló, amivel megspóroltuk az addig megszokott ellenőrzési módszert, azaz a prézli beleszórását az olajba.

https://youtu.be/6ywm1Y9EwFI

Ahogy a csokoládés kaland során, úgy a sütögetés közben itt is felmerült, hogy a Cat S60 annyiban nyújt többet bármilyen hasonló készüléknél, hogy ez egy komplett mobil is egyben, annak ütésállóságával, nem beszélve az extrém hőmérsékleti viszonyokkal szembeni ellenállóságáról.

Minden napra jut egy kihívás

Amikor ez egyre terjengő illatoktól vállalhatatlanuk beindult a nyálelválasztásunk, azt kérdeztük meg Danitól, hogy mi ebben a munkában a legnagyobb kihívás. Szóba került a minőségi alapanyagok felkutatása, az ezeket időben, pontosan kínálni képes beszállítók, de végül ott kötöttünk ki, hogy a legnagyobb feladat a közönség igényeinek megfelelő kielégítése. Minden fogásnál figyelni kell azokra, akik a szokásostól eltérően, pl. húsmentesen étkeznek, vagy éppen egyéb kívánságaik vannak.

Dani végül mégis azt az éttermekkel szembeni különbséget emelte ki, mely szerint ott ugyanazt a menüsort kell kiváló minőségben letenni az állandóan változó vendégkör elé, a Preziben viszont pont fordítva van: a kaja mindig más, a vendégek azonban ugyanazok. Ez olyan kihívás, amivel napi szinten, folyamatos agyalással lehet csak megbirkózni, de az elmúlt évek, a kollégák visszajelzései, illetve az amerikai iroda Dani módszerével kapcsolatos érdeklődése mind azt mutatja, hogy ez elég jól sikerült.