MEGOSZTÁS

A Telenor augusztus 4-6-ig korátlan belföldi mobilnetezést biztosított az előfizetői számára. Az ügyfelek alaposan kihasználták a lehetőséget, és megdöntöttek minden addigi, adatforgalmi rekordot a szolgáltatónál.

A három nap alatt 2,5 millió ügyfél mintegy 1110 terabájt (1,14 millió GB) adatot generált, ami közel kétszerese egy átlagos péntektől vasárnapig tartó időszak adatforgalmának. Ekkora adatmennyiség több mint 200 ezer HD-felbontású, vagy több mint félmillió normál felbontású film megnézésére lenne elegendő.

Fizikai hordozón tárolva 241 702 darab DVD-lemezre lenne hozzá szükség, amelyek egymásra téve 27 méter magas oszlopot alkotnának – akkorát, mint amilyen magasról a férfi óriás toronyugrók ugranak.

Minden rekord megdőlt

A hétvége során az esték bizonyultak a legforgalmasabb napszakoknak, közülük is kiemelkedett a rekord kánikula után lehűlést hozó vasárnap este: az adatforgalmi számlálók 8 órakor pörögtek fel maximumra. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy aznap a Telenor hálózatán megdőlt az eddigi napi adatforgalmi rekord: a szolgáltató ügyfelei 24 óra alatt 392 terabájt adatot forgalmaztak mobileszközeiken.

Legutóbb tavaly karácsonykor hipernetezhettek korlátlanul a telenorosok, az akkori három nap adatforgalmát azonban most átlagosan közel 60%-kal múlták felül. Az idei nyár másik kiemelkedő adatforgalmat hozó időszakának a vizes vb bizonyult, de a mostani korlátlan hétvége átlagos napi adatforgalma ezt is meghaladta, napi több mint 150 terabájttal.

Ismét be lehet nevezni

A korlátlan netezés lehetőségével több tízezer, korábban nem mobilinternetező Telenor-ügyfél is élt, és próbálta ki a technológia előnyeit. A mobil adathasználat legnagyobb mértékű növekedését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyében mérték a vállalat szakemberei a napi átlaghoz viszonyítva. A legnagyobb adatmennyiséget a YouTube-on és a MyTV-n való online videózásra és tévézésre fordították, ezt követte a fájlcserélők és a Facebook használata, majd pedig az általános böngészés.

Az akció sikerére való tekintettel a Telenor az augusztus 12-13-ai hétvégén is korlátlan, díjmentes belföldi mobilnetezést biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik augusztus 13-ig jelzik igényüket erre. Az erre szolgáló MyTelenor app Androidra, iOS-re és mobil Windows platformra is letölthető.