MEGOSZTÁS

Befutott a Canon fotónyomtatók következő generációja. Az akkumulátorról is működtethető Selphy CP1300 egyik nagy dobása, hogy könnyedén társítható különböző hordozható eszközökkel.

A készülék segítségével egyetlen perc alatt papírképet készíthetünk a telefonunkon tárolt fotók alapján, de természetesen táblagép, digitális fényképezőgép, memóriakártya vagy PC is lehet a forrás. A készülék a hordozhatóság jegyében született, kifejezetten kompakt modell, amely a barátságosabb használat érdekében egy 3,2 hüvelykes, állítható LCD kijelzőt is kapott. A készülék három színben (fekete, fehér, pink) választható, tetszetős külsővel rendelkezik; a tetején az alapvető funkciókhoz rendelt, fizikai gombok kaptak helyet.

Minden, ami egy printertől elvárható

A nyomtató festékszublimáló hőnyomtatási rendszert használ, tehát a nyomat hőérzékeny festék segítségével kerül a hordozóra, így tökéletesen tiszta, élénk színeket kapunk. A nyomatok már levelezőlap méretben (147×100 mm) is alig ötven másodperc alatt elkészülnek, s négy különböző bevonattal védhetők meg a külső hatásoktól. Nyomtatás előtt a képek alávethetők némi utómunkának, számos képjavító lehetőség (pl. képzaj eltávolítása, téma vagy háttér kiemelése/felismerése, iContrast, bőrsimítás, vörösszem-korrekció) áll rendelkezésre.

Készíthető igazolványkép vágójelekkel, csinálhatunk kedvenc képeinkből egy összeállítást, s gyerekjáték az üdvözlőkártyák, névjegyek, matricák nyomtatása. A készülék Windows 7/8/8.1/10 operációs rendszerekkel dolgozik össze, de AirPrint használatával Apple operációs rendszerekkel is társítható; Wi-Fi-hálózaton keresztül okostelefonokkal, táblagépekkel és hordozható készülékekkel egyaránt kompatibilis.

A Canon Selphy CP1300 az összes ismert memóriakártyát hajlandó elfogadni, csatlakoztatható USB- vagy külső meghajtó, azonban a FAT vagy exFAT fájlrendszerű partíciókat nem szereti, ahogy a szokatlan méretű vagy számítógépen módosított képeket sem tolerálja. Összességében egy laborminőségű nyomatokat kínáló eszközt kapunk, amely hamarosan a hazai boltokban is megvásárolható lesz 130 dollárnak megfelelő áron.