MEGOSZTÁS

A Computexen mutatkozott be a Gigabyte dupla kamrás midi-házikója, amivel a gyártó a játékosok számára igyekszik újabb alternatívát kínálni.

A visszafogottan elegáns 469x211x458 mm kiterjedésű torony mini-ITX, micro-ATX és ATX deszkák fogadására képes; bal oldala ablakos kialakítású, így nincs akadálya, hogy gyönyörködjünk a Gigabyte RGB Fusion rendszer által szabályozott LED világításban. A házba 180 mm hosszú ATX-tápegység szerelhető be; processzor hűtőből 170 mm magas fér el, míg a VGA maximális hossza 400 mm lehet. Jópofa megoldás, hogy a hagyományos kártyahelyek (7 db) mellé, két darab függőleges helyet is kapunk, így a videokártya akár vertikálisan is beszerelhető (a raiser kábelt, mindenkinek külön kell beszereznie), bár az kétséges, hogy a függőlegesen elhelyezett kártyák szellőzése mennyire biztosított.

A meghajtók számára kettő darab 3,5/2,5 hüvelykes kombinált fiók, és három darab (az alaplapi tálca hátoldalára pakolt) 2,5 hüvelykes hely áll rendelkezésre, azonban szomorú, hogy az 5.25 hüvelykes eszközök fogadását nem sikerült megoldani…
A házba előre 3×120 mm vagy 2×140 mm, felülre 2×120 mm vagy 2×140 mm légkavaró (következetes felhasználóknak ajánlható a Gigabyte Aorus ATC700) építhető be, míg hátulra mindkét méretből egynek szorítottak helyet.

A ház felső élére pakolt I/O panelen a HDMI port mellett egy USB 3.1 Type-C és két USB 3.0 is található, de a legfontosabb extra, hogy ház kompatibilis a gyártó VR-Link megoldásával. Utóbbi lényege, hogy a VR-eszköz csatlakoztatásához szükséges HDMI portot a leválasztható szűrővel ellátott előlapra vezették ki, így nincs szükség bujkálásra, ha használni szeretnénk a szemüvegünket. A ház forgalmazásáról és áráról egyelőre nincsenek információk…