MEGOSZTÁS

A „Kína Apple-jeként” emlegetett Xiaomi minden árszegmenst igyekszik lefedni, egy-egy számozott készülékből több olcsósított verziót is kihoznak. Ilyen a most bejelentett Redmi Note 5A, amely az amúgy is alsó kategóriás Redmi családba „született”, de ezen belül is egy megfizethető árú modell.

A telefon előlapján egy 5,5 hüvelykes, 1280×720 pixel felbontású LCD kapott helyet, amely felett egy 16 megapixeles kamera kukkol. A hátlapi érzékelő 13 megapixeles képek készítésére használható, amelyek feldolgozását egy Qualcomm Snapdragon 435 SoC végzi. Ennek segítségére van a 2, 3 vagy 4GB RAM, amelyekhez rendre 16, 32 vagy 64 GB tárhely jár. A két nagyobb modell rendelkezik ujjlenyomat-érzékelővel is, míg a 2 GB-os verzióból ez a funkció kimaradt.

A hátlap alatt egy 3080 mAh-s akkumulátor található, amely bőven kiszolgálja a felhasználót egy teljes napig, visszafogottabb használattal akár két napon át is. A különböző verziók eltérő árcédulával kerülnek a boltokba: a 2GB RAM-os modell 89, a 3 GB-os 114, a 4 GB-os pedig 152 eurós áron vásárolható meg Kínában.