MEGOSZTÁS

A HP nem viccelt, amikor elkészítette a játékosoknak szánt csúcsgépét. Az agresszív külsővel és hatékony, fejleszthető hardverrel, valamint a mechanikus billentyűzettel az Omen X jócskán feszegeti a határokat.

A nagy PC gyártók egyre nagyobb erővel vetik be magukat a gaming világba. Van, aki frissen vásárol be erre a területre specializálódott céget, de akad olyan is, aki már évek óta rendelkezik ilyesmivel, de a trendek miatt csak most aktivizálja azokat. A HP is felismerte, hogy gaming/e-sport világ egyre több felhasználót, ergo vásárlóerőt jelent, így ennek is köszönhető az Omen sorozat erősödése.

Brutál erő és látványos dizájn

Az Omen X markáns tervezésű fekete borításán, ott vigyorog a jól ismert embléma, míg a fedél belső oldalán egy 17,3 hüvelyk méretű, Full HD (4K panel választható) kijelző található. A gépben egy szorzózárat nélkülöző Intel Core i7 processzor és egy gyárilag túlhúzott NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU várakozik bevetésre. Akinek mindez kevés lenne, akár saját kezűleg is belenyúlhat a beállításokba. A gépet felkészítették a túlhajtásból származó extrém hőmennyiség elvezetésére. Két nagy teljesítményű légkavaró gondoskodik a hűvös levegő szállításáról, ráadásként négy 3,5 mm-es hővezeték tehermentesíti a processzort és a grafikus egységet.

A laptop megkapta a több kijelzőt is kezelni képes NVIDIA GameWorks és a virtuális valóságot támogató NVIDIA VRWorks technológiákat, ami mellett XMP-t támogató 8GB DDR4 (32 GB-ig bővíthető) segít a legjobb teljesítmény elérésében. Az adatok tárolására hagyományos merevlemez vagy NVMe SSD (lehet dupla tároló vagy RAID0 megosztás) válaszható; utóbbi még gyorsabb elérést tesz lehetővé. A személyre szabható RGB LED világítással feldobott, N-kulcsos mechanikus billentyűzet útja mindössze 2,5 mm; a programozható makró gombok pedig további lehetőséget kínálnak.

Mindent a játékosok kényelméért

A gép hátoldalára kerültek az Ethernet, mDisplayPort, HDMI 2.0a csatlakozók, s itt található egy USB-A 3.0 (ebből jobb és baloldalon is van egy-egy) és két USB-C (Thunderbolt) 3.1 aljzat is. Jobb oldalra pakolták az SD-kártyaolvasót, a hálózati töltő csatlakozóját, míg balra a DTS fejhallgató és a mikrofon bemenet virít.

A hangokért a Bang&Olufsen által kalibrált hangszórók felelnek, amit a HP Audio Boost megoldása egészít ki; ezen felül számos kényelmi funkciót (Network Booster, Overclocking Interface, Omen Command Center, NVIDIA G-SYNC) kapunk a felhasználói élmény kimaxolásához. Az Omen X laptop a jellemzők alapján alkalmas lehet az asztali gépek teljes körű kiváltására, megjelenése november körül várható 2799 eurós áron.