MEGOSZTÁS

Jelenleg nagyon úgy fest, hogy a Nexus modellekkel fémjelzett stratégiának vége, és a Google többé nem adja ki a kezéből a referencia készülékek gyártását.

A hazai vásárlók számára ezzel a lépéssel még nehezebbé válik egy-egy ilyen modell beszerzése, hiszen az egyébként a HTC által jegyzett Pixel kizárólag a cég hardveres boltjában kapható (ami a magyarok számára nem a mai napig nem érthető el), és a szolgáltatókhoz sem jutottal el eddig egy darab sem.

Jön a második eresztés

Aki persze nagyon akarja, a GSM boltok kínálatában megtalálja, és a külföldről való beszerzés sem lehetetlen, így már csak ezért is érdemes foglalkozni a Pixel sorozat következő részével.

Az eredeti Google Pixelt 2016. október 4-én mutatták be, a széria következő darabja pedig egy évvel és egy nappal később, október 5-én érkezhet. A híres, és kifejezetten ritkán tévedő szivárogtató, Evan Blass, Twitter bejegyzése szerint a Pixel 2 Qualcomm Snapdragon 836-os központi egységet kaphatja meg. Ha ez a híresztelés igaz, akkor a keresőóriás telefonja lehet az első készülék a legújabb Qualcomm chipsettel.

Úgy néz ki a Google ragaszkodik ahhoz a stratégiájához, hogy a többi konkurens után jelenti be telefonjait. Szeptember közepén a Samsung megkezdi a Galaxy Note 8 forgalmazását, és azt követően az Apple is szállítani fogja az évfordulós iPhonet. A találgatások az új Pixelről már az első modell megjelenése után terjedni kezdtek. Néhány pletyka szerint a Google következő csúcsmodellje vízálló lesz, de egy gyengébb specifikációkkal rendelkező olcsóbb modell is benne van a pakliban.