MEGOSZTÁS

A harminc esztendős múltra visszatekintő Kingston fizikai és flash-memóriák, valamint merevlemezek gyártásával alapozta meg hírnevét.

A játékos perifériák világába a Cloud fülesekkel (Drone, Stinger, Core, Revolver) léptek be, s a családot most egy kétkamrás hangszóróházat villantó eszközzel bővítették.

Kétkamrás, mikrofonos, memóriahabos

A HyperX Cloud Alpha egy mikrofonos fejhallgató, amivel a gyártó elsősorban a játékosokat célozza. A 3,5 mm-es univerzális jack csatlakozóval szinte bármihez társítható, ötven milliméteres neodímium mágnes hangszórókkal dolgozik, s úgynevezett kétkamrás felépítést használ, azaz a basszus különválik a közép, illetve magas hangoktól, így csökkentve minimálisra a torzítást.

A fülest könnyű alumínium keretre építették, a műbőrrel borított fülpárnákat vörös memóriahabbal töltötték meg, amit (szintén műbőrrel burkolt) puha fejpánttal koronáztak meg. A Discord és TeamSpeak tanúsítvánnyal rendelkező eszköz zajcsökkentővel ellátott mikrofont és fonott kábelt kapott, mindkettő leválasztható; a füles hangerőszabályzása és némítása a kábelen elhelyezett vezérlődoboz segítségével csak egy mozdulat.

Igényes kivitel

A Cloud Alpha mindössze 298 grammot (336 g mikrofonnal és kábellel) nyom; a frekvencia-átvitel 13 Hz-27 kHz között van; érzékenysége 98 dB, az impedencia pedig 65 Ω. Nem árt ugyanakkor szem előtt tartani, hogy ezt a fülest nem zenehallgatásra vagy mozizásra tervezték, hiszen nincsenek előre kalibrált hangszínek és virtuális térhatás.

A HyperX a jelek szerint komolyan veszi a játékosok igényeit (annyira, hogy a PUBG eSport rendezvény egyik szponzora), ezért termékeik egyre igényesebb alternatívát jelentenek a gamerek számára. A Cloud Alpha forgalmazása szeptember végén kezdődik meg, kiskereskedelmi ára egyelőre nem ismert.