MEGOSZTÁS

Komoly tudással rendelkező profik és tehetősebb amatőrök számára készült a Canon új modellje, amely minden körülmények között tökéletes képminőséget és hibátlan teljesítményt nyújt.

A 30,4 megapixeles CMOS-érzékelő erős fényben, árnyékos vagy sötét helyeken egyaránt részletekben gazdag, alacsony zajszinttel rendelkező képeket készít. A magnézium-ötvözetből készült készülék Dual Pixel CMOS AF-érzékelőt használ, aminek képpontjai kettős fotodióda szerkezetűek; a hatvanegy pontos rendszerrel, még extenderrel ellátott szuper-teleobjektívek használata közben is egyszerűbb megtartani a fókuszt, de az általános vagy színes témakövetés, arcfelismerés is könnyebb.

Hatékonyság az élen

Egy fotós számára elengedhetetlen a villámgyors és pontos munkavégzés, ezért a készülék burkolata alatt, egy DIGIC 6+ processzor dolgozik. Automata expozíció mellett a készülék 7 kép/mp sebességgel 21 RAW-képet (vagy korlátlan JPEG-et) képes készíteni, a 3,2 hüvelyk méretű LCD érintőkijelző pedig könnyed használatot tesz lehetővé. A képernyőre kerülő információk egyénre szabhatók, így nem kell a felesleges alkalmazásokat kerülgetni, a készüléket elég egyszer kalibrálni, később a kedvenc beállítások gyorsan elérhetők.

Az EOS 5D Mark IV nem csupán fotózásra, hanem mozgóképek készítésére is alkalmas. 4K és a Full HD felbontás mellett akár 60p minőségű lassított felvételek is készíthetők, amelyek egyes képkockái 8,8 megapixeles JPEG-képként is menthetők. A készülék HDR-módot is kínál, amivel szélesebb dinamikatartományú videókat lehet készíteni, ezen kívül további extrák (pl. profi fókusz, Canon Log, timelapse) segítik a munkát.

Teljes konnektivitás

A gép a manapság elengedhetetlen beépített Wi-Fi és NFC funkcióval érkezik, valamint USB 3.0 bemenettel is felszerelték, így az elkészült képek könnyen megoszthatók, míg utóbbi a stúdiómunkát könnyíti meg. A készülék a Camera Connect alkalmazással (iOS vagy Android) eszközökről is vezérelhető, de kapunk beépített GPS-t, amely helyadatokat csatol, minden elkészült képhez, megkönnyítve a fotók rendszerezését és csoportosítását.

Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgép természetesen nem olcsó mulatság, de aki egy kellemes megjelenésű, nagy tudású DSLR-készülék vásárlását fontolgatja, annak érdemes ezt a modellt is számításba venni.