MEGOSZTÁS

A nagy tapasztalattal rendelkező AOC (Admiral Overseas Corporation) világszerte forgalmaz CRT, illetve LCD monitorokat, LCD televíziókat és All in One készülékeket.

A vállalat videojátékosoknak szánja az AGON 3 elnevezésű termékcsaládot, amely fél ezredmásodperc válaszidejű monitorokat kínál.

A gyártó jövőre két modell forgalmazását kezdi meg. Mindkét monitort 27 hüvelykes, ívelt AU Optronics TN-panellel szerelik; a kijelzők 2560×1440 képpontos felbontásra és egyedülálló, 0,5 ms válaszidőre képesek. A TN-panelek által biztosított betekintési szögek ugyan gyengébbek a kvantumpontos szűrővel ellátott IPS-megoldásoknál, de az AOC kifejezetten biztos a dolgában, s kiváló színtérlefedettséget ígér.

Az AG273QCX és AG273QCG kódjelű termékek felszereltség tekintetében kéz a kézben járnak, bár a pontos jellemzők még nem ismertek, így ezt nem lehet készpénznek venni. A modellek közötti alapvető különbség, hogy az előbbi FreeSync 2 technológiával, HDR kompatibilitással, valamint 144 Hz-es képfrissítéssel érkezik, míg az utóbbi G-Sync támogatást kap, HDR nélkül és legfeljebb 165 Hz képfrissítésre képes.

Az új kijelzők ugyan kívül esnek az Nvidia által előírt Ultra HD Premium szabványon (tehát nem érik el a 1000 cd/m² fénysűrűséget), a gyártó mégsem aggódik, mert a modellek a 400 cd/m² értékkel még HDR-monitornak számítanak és telt, éles képet biztosítanak.

Ahogy mondani szokták: a puding próbája az evés, tehát az AOC újdonságai is a gyakorlatban fogják megmutatni, mennyire használhatók. A monitorok az elkövetkező év tavaszán (április-május) kerülnek forgalomba 599 illetve 699 eurós árcédulával.