MEGOSZTÁS

Az XDA programozói egy kódot találtak az Android Developers oldalon, amely szerint lehetővé válik a fejlesztőknek, hogy beágyazzák az Asszisztenst az alkalmazásukba.

Az XDA kódsorokat talált az Android Developers oldalon, amely elárul egy új funkciót, amely úgy tűnik, hogy a nemrég bemutatott Android 8.0-ban válik elérhetővé. Ha a fejlesztők úgy döntenek, meg tudják nyitni a Google Asszisztenst az alkalmazásukon belül.

Emiatt a felhasználóknak nem kell elhagyniuk az appot, hogy elérjék az Asszisztenst, ami win-win szituációt teremt mindenki számára. A fejlesztők benntartják a felhasználókat az alkalmazásukban akkor is, ha az Asszisztenst szeretnék használni. A Google Asszisztensét több ember használja, a júzereknek pedig meg lesz a lehetősége, hogy választ kapjanak kérdéseikre az alkalmazások közötti ugrálás nélkül.

Mivel a felhasználók változtatni tudják az alapértelmezett személyi asszisztenst a készülékeiken, a kiválasztott virtuális asszisztenstől függően Cortana vagy Alexa is aktiválásra kerülhet egy alkalmazásban. Az XDA szerint az asszisztens egy új rétegként jelenhet meg más elfoglaltságok felett, és nem fog többablakos módba kapcsolni.