MEGOSZTÁS

Az USB (Universal Serial Bus) az egyik legtöbbet használt technológia, amely a bevezetése óta (1994) természetesen számos fejlesztésen esett át.

A fejlesztés menetéről korábban annyit nyilatkoztak az érintettek, hogy készül és valamikor a következő években várható. Az USB 3.2 protokoll 20 Gbit/s adatátviteli sebességet ígér, ennek megfelelően a C típusú USB-csatlakozók mintegy kétszer gyorsabbak lesznek.

A másodpercenként két gigabájt adat azt jelenti, hogy egy hagyományos DVD tartalmát (4,7 GB) villámgyorsan lehet bárhova továbbítani. Az USB 3.2 ugyanis két sávon támogatja az 5 vagy a 10 Gbit/s adatcserét, azonban valódi eltérést csak azok tapasztalhatnak majd, akiknek a készüléke USB-C kompatibilis és támogatja az új szabványt.

További fontos körülmény, hogy bár az USB 3.2 technikailag lehetővé teszi a 20 Gbit/s névleges sebességet a valódi maximum biztos alacsonyabb lesz, mert ekkora sebességet egyelőre csak a Thunderbolt 3.0 csatlakozók támogatnak. A fejlesztők szeptember magasságára ígérték az új szabvány hivatalos bemutatóját.