MEGOSZTÁS

A Daimler az év elején állt elő a teljesen autonóm, a városi élethez igazodó járművekből álló gépkocsi-megosztó rendszer ötletével.

A vállalat úgy tűnik nem beszélt a levegőbe, ugyanis a frankfurti autóbörzén már be kívánja mutatni a Smart EQ Fortwo koncepcióját.

Mobillal hívható, vezérelhető

Az EQ Fortwo egy ötfokozatú, automata váltóval szerelt, teljesen önvezető jármű amiben nincs kormánykerék vagy pedálok. A kocsit egy alkalmazáson keresztül lehet hívni, de a szabad járműveket bárhol meg lehet állítani; a kocsi első részére helyezett információs panel tájékoztatja a környezetet a jármű státuszáról. A két személy kényelmét biztosító apróság ajtaja a hátsó tengely felé nyílik, utasterében pedig egy nagyméretű képernyő található, ami az utasok érdeklődési köréhez igazított tartalommal kedveskedik. A járművet telefonnal vagy hangvezérléssel is lehet irányítani/utasítani; a rendszer az útvonal függvényében útitársakat is javasol.

https://www.youtube.com/watch?v=4Afk82PW_Y4&feature=youtu.be

Anette Winkler, a Daimler cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalt szerint Smart Vision EQ Fortwo megoldás lehet a városi mobilitás fenntartására. A jármű teljesen autonóm, elektromos, maximális kommunikációs képességekkel, barátságos és mindenki számára elérhető lesz…