MEGOSZTÁS

Az IFA nemcsak az okos megoldásokról, a vezeték nélküli rendszerekről, és a formatervezett elektronikai berendezésekről szól. A gyártók itt mutatják meg azt is, hogy a technológia fejlődése milyen hatással van az olyan egyszerű termékekre is, mint pl. a porszívó, vagy egy mosógép.

Biztos előfordult már mindenkivel, hogy takarítás közben rövidnek bizonyult a porszívó zsinórja, amikor csak egy közelebbi konnektor segített. Ennek hamarosan vége, ugyanis a Samsung vezeték nélküli porszívójával a legeldugottabb sarkok is könnyedén elérhetők.

Szív, sűrít, de főleg szív

A POWERStick Pro-t erős szívóhatás, megújított kefe és vezeték nélküli technológia jellemzi. A burkolat alatt digitális, 150 W teljesítményre képes inverter-motor lakik, míg az ellentétes forgást végző kefékkel felszerelt seprőfej hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. A készülék működését egy, közel háromnegyed órás üzemidőre képes 32,4 V-os lítium-ion akkumulátor biztosítja. A porszívó nyele akár ötven fokban is megdönthető, így a nehezen hozzáférhető zugok is kényelmesen elérhetők.

A portároló könnyedén üríthető, leválasztható és igény szerint vízzel tisztítható; a kefék szintén könnyen, a ruházat és kezek összepiszkolása nélkül tisztán tarthatók. A berendezés HEPA szűrővel is rendelkezik, így a por és allergén anyagok nem kerülnek az otthon levegőjébe. A készülékhez különböző kiegészítők (mélytisztító kefe, kárpit és matrac tisztító, hosszabbító, nyílászárók, asztallapok tisztítására alkalmas fej, flexibilis toldat) is kaphatók majd.

High-tech mosás a házban

A berlini IFA 2017 kiállításon mutatták be a Samsung új technológiát használó WW8800M elnevezésű mosógépét is, amely a háziasszonyok álma lehet, hiszen jelentősen lerövidíti a mosás idejét. A berendezés lelke a QuickDrive rendszer, amivel a mosás hatékonysága nem romlik, ugyanakkor a művelet rövidebb ideig tart és az energiafelhasználás is csökken. A kettős erőhatáson alapuló felfüggesztés, valamint EcoBubble technológia (levegőt juttat a mosószer és víz keverékéhez, aktív habot képezve) együttesen már alacsony hőmérsékleten is rendkívül hatékony és kíméletesen bánik a ruhákkal.

A készülék számos kényelmi funkciót kínál. Az egyik segítségével beállítható a mosási ciklus végének ideje, egy másik javaslatot tesz, melyik programot érdemes éppen használni, de a berendezés távolról is vezérelhető és a felmerülő hibákról is tájékoztat. A mosógépet Samsung AddWash ajtóval szerelték, ami lehetővé teszi a mosószer vagy öblítő utólagos adagolását, de a kifelejtett ruhaneművel sem kell megvárni a következő alkalmat.

A mosógépet Ceramic Heater+ fűtőszállal szerelték, amelyre a hagyományos kerámia-fűtőszálakhoz képest kevésbé rakódik a vízkő, ami állandó teljesítményt biztosít és alacsonyabb szerviz költséget jelent. A Samsung WW8800M mosógép hivatalosan A+++ minősítéssel rendelkezik, azonban a gyártó szerint még ennél is energiahatékonyabb. A készülék forgalmazása hazánkban, várhatóan 2018 második negyedévében kezdődik.