MEGOSZTÁS

A Lenovo – Disney együttműködés alapjaiban határozta meg a kínaiak újdonságait, amibe azért befért egy Moto okostelefon is.

Az elmúlt hónapok pletykái és szivárogtatásai után végre hivatalosan is bejelentették a Moto X4-et a berlini IFA 2017-en. Az X széria visszatérése a múlt évi kimaradás után a középkategóriában történik meg, hogy ne jelentsen házon belüli konkurenciát a prémium szintre helyezett Moto Z számára.

Nem X-szárnyú, de az is lehetne

A Moto X4 5,2 hüvelykes, 1920 × 1080 pixel felbontású IPS kijelzőt kapott, amely egy Gorilla Glass 3 üveg mögött húzza meg magát. Az üveg szélei lekerekítettek, valószínűleg 3D üvegből készültek, ezzel segítik elő a készülék jobb illeszkedését a kézbe, és teszik vékonyabbá, egészen pontosan 7,99 milliméteressé a házat, amely „Sterling Blue” és „Super Black” színekben lesz elérhető.

A hátlapi kamerák közül az egyik 12, a másik 8 megapixeles, de nem is ez, hanem a normál és széles látószögük az érdekes, amivel egy-egy téma esetében sokkal több befoglalható a felvételbe. Kiemelnénk a Landmark detection funkciót, amelynek hála a kamera képes a tárgyak beazonosítására, így a készülék több információval szolgálhat nekünk az adott dologról. A kiterjesztett valóság (AR) is fontos szerepet kapott a telefonban, a készülő képekre külön rétegen mindenféle extrákat adhatunk hozzá. Az előlapon egy 16 megapixeles modul kapott helyet.

A készüléken megtalálható az Amazon okos asszisztense, Alexa, akinek agya egy Qualcomm Snapdragon 630 processzor, 3 vagy 4 GB RAM. Az IP 68 tanúsítvánnyal ellátott, azaz vízálló készülék Android 7.1-gyel érkezik, energiáját egy gyorstöltésre képes 3000 mAh-s akkumulátor adja. Azért túl alacsony árra se számítson senki: 399 eurós összegért lesz elérhető az év hátralevő részében valamikor.

Belépő a Star Wars univerzumba

A bemutató másik jelentős mozzanata a Disney és a Lenovo közti megállapodás részletezése volt, aminek több jele is lesz a termékek terén. Az egyik legizgalmasabb kétségtelenül a Star Wars: Jedi Challenges névre hallgató, 199 dollárba kerülő rendszer, ami egy egyedi AR headsetet, illetve Luke Skywalker fénykardjának dizájnját viselő kontrollert tartalmaz. A játékot a felhasználók a Star Wars: Jedi Challenges appon keresztül érhetik el okostelefonjaikon, majd ezt kell a Lenovo Mirage AR-be becsattintani, és indulhat is a móka.

Az asszisztens fontos szerepet játszik a most bemutatott Lenovo Yoga 920-nál is, ugyanis olyan mikrofont kapott, amely messziről jövő hangokat is jól „hall”, hogy gond nélkül kapcsolatot teremthessünk Cortanával. Ezen kívül egy szokásos Yoga gépet kapunk a 360 fokban fordítható, a cégtől már jól ismert „óraszíj” zsanérral, akár 8. generációs, Intel Core i7-es CPU-val, ujjlenyomat-szenzorral, közel kávamentes, 4K vagy Full HD kijelzővel, mindezt kompakt, 13,9 inches méretben, fémházba csomagolva.

A memóriát illetően 16 GB RAM és 1TB SSD a maximum, az üzemidő pedig a felbontástól függ: a Full HD-s modell akár 15 és fél, a 4K-s azonban „csak” 10,8 órán keresztül bírja egy töltéssel a gyártó adatai szerint. Az 1330 dolláros készülékhez opcionálisan vásárolható egy toll is, amellyel további funkciók érhetők el, plusz ehhez is készült Star Wars kivitel, ami további 100 dollárral dobja meg a vételárat.