MEGOSZTÁS

A TCL gondozásában, előreláthatólag a jövő évben, jöhet a márka újabb készüléke.

Akinek a Palm név hallatán egy kicsit megdobban a szíve az most biztos infókra éhesen lát neki ennek a pár bekezdésnek. A hányatott sorsú brand annak idején sok izgalmas, és valóban újító szándékú megoldással tette le a névjegyét, de a sztori dicstelen véget ért.

Most úgy tűnik, hogy a Palm feléledhet, hiszen a Palm 2015-ben ahhoz a kínai TCL-hez került, aki többek között az Alcatel mögött áll, illetve a BlackBerry készülékeit gyártja. A Palm az 1990-es évek végétől tevékenykedett, és elsősorban PDA-iról vált híressé.

2007 -2008 környékén indult hanyatlásnak a márka, amikor a piacot rosszul felmérve nem az Android-iOS vonalat követte, inkább a webOS platformra koncentrált. 2010-ben a HP felvásárolta a céget, ami után azt lehetett hinni, hogy jobbra fordul a sorsuk, de ez nem történt meg, és az ügylet az iparág egyik leglátványosabb bukásaként vonult be a történelemkönyvekbe.

A TCL marketing menedzsere, Stefan Streit, nemrégiben leült egy interjúra az Android Planettel, és bejelentette, hogy a TCL dolgozik azon, hogy Palm név alatt piacra dobjanak eszközöket 2018 folyamán. Ennél konkrétabb információink nincsenek, de akik rendelkeztek Palm készülékekkel, biztosan a szívükhöz kaptak a hír hallatán.